Nieuws - pagina 8

Divali feest

Divali feest

20 oktober 2017 - Het leek even alsof de school was veranderd in Bollywood. Zoals elk jaar was het Divali feest weer een groot succes. Alle kinderen schitterden als lichtjes en er was weer een spectaculair optreden van alle groepen in de aula.

 

 

  

 

 

 

Divali-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

20 oktober 2017 - 
Fakkeloptocht

Fakkeloptocht

18 oktober 2017 - Vandaag was het erg druk tijdens de fakkeloptocht. Gezellig samen lopen naar de eindbestemming en genieten van een cultureel programma in het bijzonder het optreden van onze eigen leerlingen.

 

    

 

Subh Divali

18 oktober 2017 - Namens alle medewerkers van de Shri Laksmi School wensen wij u allen een Subh Divali

 

Afsluiting Kinderboekenweek

13 oktober 2017 - Wat een talent hebben wij op school! In verband met de afsluiting van de Kinderboekenweek hadden de juffen van de groepen 1 en 2 samen met de peuterjuffen van de Speelhoek het verhaal van Roodkapje uitgebeeld voor de kinderen. Het was een geweldig optreden.

 

     

   

Vacature directeur Shri Ganesha School

12 oktober 2017 - Stichting Hindoe Onderwijs is op zoek naar een enthousiaste directeur voor onze school te Almere.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en profielschets

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

05 oktober 2017 - Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. In de onderbouw lezen de ouders heel graag voor en de kinderen zijn druk bezig met het inoefenen van griezelverhalen die ze zullen uitbeelden.

 

    

 

 

Gandhiviering

Gandhiviering

02 oktober 2017 - Ter herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi hebben een groepje leerlingen van onze school een bezoek gebracht aan het standbeeld van Gandhi.

 

    

 

Mahatma Gandhi

26 september 2017 - 

Divali Fakkeloptocht

25 september 2017 - 

Kies Amsterdam

15 september 2017 - KIES biedt Kinderen In Echtscheiding Situatie de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. Wat kinderen echter delen is het verdriet om het verlies van het gezin van ‘toen we nog samen waren’. Vaak hebben zij vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders.

 

Kort of lang geleden uit elkaar? Dat maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben of op dit moment meemaken. Na KIES voelen kinderen zich zichtbaar opgelucht en gehoord. Zij kunnen beter hun eigen plek vinden binnen de nieuwe situatie en aangeven wat zij nodig hebben. Ook kunnen prestaties op school verbeteren.

 

De KIES training start op de Shri Laksmi school direct na school van 14.45u tot 16u. Kinderen van groep 4 t/m groep 8 kunnen deelnemen. Het zijn 7 wekelijkse bijeenkomsten. Maximaal 8 kinderen kunnen deelnemen aan de KIES training. Inschrijven kan tot 28 september a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt uw kind aanmelden via het deelnameformulier, dit is op te vragen bij Intern Begeleider Mevr S. Chotoe of Ouder Kind Adviseur Mevr. S. Trinidad. Voor inhoudelijke vragen kunt u zich ook wenden tot KIES-coach Saskia Klein ( saskia@kiesamsterdam.nl) Op de site www.kiesamsterdam.nl is meer te lezen over KIES.

Jaarplanning 2017-2018

05 september 2017 - Hier vindt u de jaarplanning van het schooljaar 2017-2018.
Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:
Lees meer ›
Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

01 september 2017 - “Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot, een lesreeks programmeren met een spel waarbij onze leerlingen door het bepalen van allerlei routes opdrachten gaan uitvoeren. Ondertussen ontwikkelen ze vaardigheden zoals codetaal en logisch denken. Op Shri Vishnu School en Shri Laksmi school zijn al workshops gedraaid om te kijken hoe het gaat.” Dit zegt Frank Bukkems, bovenschoolse ICT-coördinator en verantwoordelijk voor het uitzetten van de lesreeks op de verschillende scholen.

 

 

 

 


Lees meer ›
Het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar

01 september 2017 - Op maandag 4 september starten wij met een nieuw schooljaar. We hopen dat iedereen heeft genoten van de zomervakantie. Wij wensen iedereen heel veel succes voor het schooljaar 2017-2018.
Avondvierdaagse SLS

Avondvierdaagse SLS

19 mei 2017 - Wij hebben weer meegelopen met de Avondvierdaagse. Dit jaar was de SLS heel goed vertegenwoordigd. De 115 sportieve wandelaars hebben allen een medaille ontvangen.

Hier kunt u een stuk lezen uit het Stadsblad De Echo.

 

     

 

 

Programma Coding for Amsterdam

Programma Coding for Amsterdam

09 mei 2017 - Onlangs heeft groep 7a van Coding for Amsterdam 15 gratis Dell Laptops in ontvangst mogen nemen.

 

Wat doet Coding for Amsterdam ook alweer precies?

 

StartupAmsterdam (Gemeente Amsterdam) en de ABN AMRO Foundation werken samen aan Coding for Amsterdam om alle Amsterdamse kinderen digitaal vaardig te maken. De kinderen beschikken namelijk nog niet over de digitale vaardigheden die ze nodig hebben voor de banen van de toekomst. Door middel van gratis programmeerlessen en workshops voor docenten helpen we scholen hiermee op weg.

Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2017 - De Koninsspelen was weer een succes. De leerlingen hebben meegedaan aan verschillende sportactiviteiten en hebben ook genoten van een ontbijt.

Paashaas

13 april 2017 -        

De Paashaas kwam op visite bij ons. Deze stond al vroeg in de ochtend bij de hoofdingand met een mandje met paaseieren voor de ouders. Alle leerlingen kregen later in de klas ook paaseitjes.

Leerling uit groep 8 in de Volkskrant

13 april 2017 - 

Giordiva Poeketi, leerling van onze school is in de Volkskrant van dinsdag 11 april 2017 verschenen. Giordiva is geïnterviewd voor een rubriek in de Volkskrant ''Tieners in hun slaapkamer.''

 

Hier vindt u de link van het artikel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12