Nieuws - pagina 8

Mahatma Gandhi

26 september 2017 - 

Divali Fakkeloptocht

25 september 2017 - 

Kies Amsterdam

15 september 2017 - KIES biedt Kinderen In Echtscheiding Situatie de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. Wat kinderen echter delen is het verdriet om het verlies van het gezin van ‘toen we nog samen waren’. Vaak hebben zij vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders.

 

Kort of lang geleden uit elkaar? Dat maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben of op dit moment meemaken. Na KIES voelen kinderen zich zichtbaar opgelucht en gehoord. Zij kunnen beter hun eigen plek vinden binnen de nieuwe situatie en aangeven wat zij nodig hebben. Ook kunnen prestaties op school verbeteren.

 

De KIES training start op de Shri Laksmi school direct na school van 14.45u tot 16u. Kinderen van groep 4 t/m groep 8 kunnen deelnemen. Het zijn 7 wekelijkse bijeenkomsten. Maximaal 8 kinderen kunnen deelnemen aan de KIES training. Inschrijven kan tot 28 september a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt uw kind aanmelden via het deelnameformulier, dit is op te vragen bij Intern Begeleider Mevr S. Chotoe of Ouder Kind Adviseur Mevr. S. Trinidad. Voor inhoudelijke vragen kunt u zich ook wenden tot KIES-coach Saskia Klein ( saskia@kiesamsterdam.nl) Op de site www.kiesamsterdam.nl is meer te lezen over KIES.

Jaarplanning 2017-2018

05 september 2017 - Hier vindt u de jaarplanning van het schooljaar 2017-2018.
Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:
Lees meer ›
Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

01 september 2017 - “Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot, een lesreeks programmeren met een spel waarbij onze leerlingen door het bepalen van allerlei routes opdrachten gaan uitvoeren. Ondertussen ontwikkelen ze vaardigheden zoals codetaal en logisch denken. Op Shri Vishnu School en Shri Laksmi school zijn al workshops gedraaid om te kijken hoe het gaat.” Dit zegt Frank Bukkems, bovenschoolse ICT-coördinator en verantwoordelijk voor het uitzetten van de lesreeks op de verschillende scholen.

 

 

 

 
Lees meer ›

Het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar

01 september 2017 - Op maandag 4 september starten wij met een nieuw schooljaar. We hopen dat iedereen heeft genoten van de zomervakantie. Wij wensen iedereen heel veel succes voor het schooljaar 2017-2018.
Avondvierdaagse SLS

Avondvierdaagse SLS

19 mei 2017 - Wij hebben weer meegelopen met de Avondvierdaagse. Dit jaar was de SLS heel goed vertegenwoordigd. De 115 sportieve wandelaars hebben allen een medaille ontvangen.

Hier kunt u een stuk lezen uit het Stadsblad De Echo.

 

     

 

 

Programma Coding for Amsterdam

Programma Coding for Amsterdam

09 mei 2017 - Onlangs heeft groep 7a van Coding for Amsterdam 15 gratis Dell Laptops in ontvangst mogen nemen.

 

Wat doet Coding for Amsterdam ook alweer precies?

 

StartupAmsterdam (Gemeente Amsterdam) en de ABN AMRO Foundation werken samen aan Coding for Amsterdam om alle Amsterdamse kinderen digitaal vaardig te maken. De kinderen beschikken namelijk nog niet over de digitale vaardigheden die ze nodig hebben voor de banen van de toekomst. Door middel van gratis programmeerlessen en workshops voor docenten helpen we scholen hiermee op weg.

Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2017 - De Koninsspelen was weer een succes. De leerlingen hebben meegedaan aan verschillende sportactiviteiten en hebben ook genoten van een ontbijt.

Paashaas

13 april 2017 -        

De Paashaas kwam op visite bij ons. Deze stond al vroeg in de ochtend bij de hoofdingand met een mandje met paaseieren voor de ouders. Alle leerlingen kregen later in de klas ook paaseitjes.

Leerling uit groep 8 in de Volkskrant

13 april 2017 - 

Giordiva Poeketi, leerling van onze school is in de Volkskrant van dinsdag 11 april 2017 verschenen. Giordiva is geïnterviewd voor een rubriek in de Volkskrant ''Tieners in hun slaapkamer.''

 

Hier vindt u de link van het artikel.

Hanuman Jayanti

10 april 2017 -  

 

Wij wensen u allen een Happy Hanuman Jayanti

Vacature: Directeur Shri Saraswatie School te Rotterdam

Vacature: Directeur Shri Saraswatie School te Rotterdam

06 april 2017 - Onze school te Rotterdam is op zoek naar een nieuwe directeur. Klik hier om de vacature te bekijken

English Summer School in Amsterdam

30 maart 2017 - Ook deze zomer organiseren wij weer een English Summer School in Amsterdam. In een week tijd geven leerlingen van 7 t/m 18 jaar een "boost" aan hun Engels door middel van een uitgebreid les- en activiteitenprogramma.

Er zijn drie programma's, waarin deelnemers aan de hand van hun leeftijd worden ingedeeld. Binnen deze programma's wordt veel samengewerkt en krijgen leerlingen les op hun eigen niveau.

Iedereen is welkom. De digitale flyer kunt u hier downloaden.
 
Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden. Indien u vragen heeft, ben ik uiteraard altijd bereid deze te beantwoorden.

Graag tot ziens!

Kind regards,
Angela Koopal - van der Heijden
Summer School Coördinator

M: summer@anglia.nl
T: 0165-235233

Navratri

28 maart 2017 - 

Namens het hele team wensen wij u allen een Subh Navratri

Holi feest

13 maart 2017 -     

 

 

 

 

Subh Holi

13 maart 2017 -  

Namens alle medewerkers van de Shri Laksmi School wensen wij u allen een Subh Holi

Fakkeloptocht

12 maart 2017 - 

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

10 maart 2017 -  Beste ouders, leerlingen en collega’s,

 

Op maandag 13 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. Ook wij vieren in Nederland met de vijf Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland op maandag Holi. Holi is een Hindoefeestdag die de overwinning van het goede op het kwade symboliseert.

De kinderen zijn al weken deze feestdag voor te bereiden. In Almere is de hele buurt uitgenodigd.  Een koor in Utrecht onder leiding van muzikant Raj Mohan, een volksmuziekgroep in Rotterdam die chautalmuziek zingt en speelt, een fakkeloptocht op initiatief van onze school in Amsterdam en het verhaal van de overwinning van de vrome jongen Prahlad op de kwade Holika en zijn wrede en machtswellustige vader Hiranyakashap uit de Bhagavad Purana dat in de klassen in Den Haag wordt verteld en nagespeeld.

Voor ons staat Holi ook in het teken van goede en liefdevolle omgang met elkaar. We doen er dan ook alles aan om beter met elkaar samen te leven. De kinderen krijgen dat dagelijks op onze scholen mee. Tijdens het vieren van Holi verdwijnen onderlinge ruzies. Iedereen viert feest. Er wordt niet meer gepest. Holi is een voorbeeld voor de rest van het jaar. Alle kinderen van onze scholen, ook niet-Hindoeïstische kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen, spelen maandag Holi met elkaar. Holi is het feest van vele kleuren, zoals onze samenleving er ook één is van vele gezichten, afkomst, culturen en ideeën. Met Holi is iedereen gelijk. Het goede overwint het kwade met onze veelkleurigheid. Verscheidenheid overwint, oftewel liefde voor iedereen.

Subh Holi

Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur SHON

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12