Groep 8B

Welkom op de klassensite van groep 8B. Samen hopen wij op een succesvol jaar en een mooie samenwerking!

 

 

 

Huiswerk

  1. Boekverslagen maken
  2. Oefenen op de websites die op de volgende pagina te vinden zijn:
  3. Woordenschat leren
  4. Jeugdjournaal verslag

BERICHTEN

28 jun 2018 - Schoolkamp

De groepen acht hebben hun schoolkamp achter de rug.

Wij hebben gekozen voor Egmond aan Zee.

De foto's geven een indruk.

   

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

07 jun 2018 - EPJO - Educatief Programma Jongeren
Op donderdag 7 juni hebben de leerlingen van groep 8 een voorlichtingsles in het kader van EPJO gehad door politieagenten. Het educatief programma jongeren (epjo) is een interactief lesprogramma ontwikkeld voor de leerlingen van groepen 8 basisschool en het voortgezet onderwijs gericht op misdaadpreventie.

 


29 mei 2018 - Hindostaanse immigratie

Op 5 juni 1873 kwamen de eerste Hindoestanen aan in Suriname.

Toen werden zij ‘Brits-Indiërs’ genoemd.

De eerste boot, de Lalla Rookh vervoerde ongeveer 400 mensen.

In de periode tussen 1873 en 1916 zijn er ongeveer 34.000 mensen in Suriname aangekomen.

 


24 mei 2018 - Verkeersexamen
Op donderdag 24 mei 2018 hebben de leerlingen van groep 8 meegedaan aan het fietsexamen. 

Dit examen hebben de leerlingen met succes afgesloten!

 

 


17 mei 2018 - Centrale eindtoets uitslag
Op donderdag 17 mei hebben de leerlingen van groep 8 de uitslag van de Eindcito gekregen met een prachtig resultaat. Vijf leerlingen hebben de maximale score van 550 behaald. Ons schoolgemiddelde is 538,5. Iedereen van harte gefeliciteerd! Heel veel succes toegewenst op het Voortgezet Onderwijs.  


12 apr 2018 - Centrale eindtoets

 

Dinsdag 17 ,Woensdag 18 en Donderdag 19 april 2018

 

In april en mei maken groep 8’ers verplicht een eindtoets. Bijna 56% van alle basisscholen koos in 2018 voor de Centrale Eindtoets. De Centrale Eindtoets is de toets van de overheid. Methode-onafhankelijk en gemaakt met de expertise van Cito.

 

Voor meer informatie, zie de officiële website van Cito


06 apr 2018 - Voorlichting Bureau Halt

75% van de jeugdcriminaliteit wordt gepleegd in groepsverband of onder invloed van groepsdruk. In deze voorlichting ervaren leerlingen wat groepsinvloed is en oefenen we met vaardigheden om met negatieve groepsinvloed om te gaan.


25 mrt 2018 - Koningsspelen

Fitlala is het lied voor de Koningsspelen 2018.

Kinderen voor Kinderen en de Koningsspelen brengen kinderen al jaren met veel plezier in beweging.

Fitlala en de bijbehorende dans is bedacht door Lucia Marthas en haar team. 


15 mrt 2018 - Klasselunch

Met het lesprogramma KlasseLunch krijgen leerlingen van groep 8 plezier in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd.

 

Keuzes tussen gezond en iets minder gezond maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of met dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes,met smaak en porties.

Als creatieve opdracht maken de leerlingen een advertentie voor een gezonde lunch; welke keuzes maken ze met elkaar en hoe maken ze hun boodschap overtuigend?

 

Tot slot genieten ze met de hele groep van de gezellige KlasseLunch!.  


15 mrt 2018 - Kunstschooldag

Vele Amsterdamse kunstinstellingen, dit jaar bijna 60, werken jaarlijks mee aan de Kunstschooldag[en], grote en kleine. Allemaal presenteren ze een speciaal programma, dat tegelijkertijd een visitekaartje is voor wat zij gedurende het hele jaar bieden.

Tijdens Kunstschooldag[en] doorkruisen meer dan 6.000 8e-groepers en hun begeleiders de stad.

Diezelfde scholieren hebben in de voorgaande jaren al een paar keer kennisgemaakt met kunst, op school en daarbuiten.

Ze bezochten voorstellingen, concerten en musea. Ook namen ze deel aan intensieve projecten in de klas. Kunstschooldag[en] biedt deze 8e-groepers een waardige afsluiting van hun ‘kunstcarrière’ op de basisschool.

  

05 mrt 2018 - Holi viering
Holi is een viering van de liefde, samenwerking, samenhorigheid en overwinning van het goede op het kwade, van vrijheid over tirannie en van diversiteit over homogeniteit. Ongeacht wat ons afkomst, geslacht of sociale stand, hebben wij uiteindelijk alleen elkaar op deze wereld. Al in de 9e eeuw vierden moslims in India Holi. De Joden deden dit daarvoor al en na de komst van de Britten werd Holi populair onder de Christenen. Tot op de dag van vandaag blijft de boodschap zich spreiden.

 

Steeds vaker wordt het Holi feest met de kenmerkende kleurenpoeders geassocieerd met concepten als samen zijn, harmonie, éénheid in diversiteit en ook liefde voor de medemens.

 


30 jan 2018 - Introductiedag SG Reigersbos

 

De ochtend begon met een flitsende start met een rap en dans door een aantal leerlingen van SGR in de aula. Daarna mochten onze leerlingen een aardrijkskunde, Nederlands en techniekles bijwonen.


23 jan 2018 - Kennismakingslessen Bindelmeer college en Open Scholengemeenschap Bijlmer

 

Onze leerlingen hadden een kennismakingsdag op het Bindelmeer College en  de OSB. Ze hebben genoten van een mooie toneeluitvoering en mochten een Franse les, natuur/scheikunde, ICT- en een biologieles bijwonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20 dec 2017 - Kerstviering op school
Alle kinderen hadden mooie kerststukken gemaakt en lekker gesmuld van de heerlijke gerechten die ouders hadden bereid. Ouders hartelijk bedankt!

 

 

 

 

 

 


05 dec 2017 - Sinterklaasviering
Alle leerlingen hadden leuke surprises gemaakt en hebben genoten van de pepernoten en manderijnen uitgedeeld door de Sint en pieten.

 

 

 

 

 

 


03 nov 2017 - De VO Gids
Ieder schooljaar ontvangen alle groep 8 leerlingen van de basisschool de VO Gids. Met deze gids en de bijbehorende site, devogids.nl, ben je goed voorbereid op je schoolkeuze. De VO Gids is de enige onafhankelijke nationale schoolkeuze gids! Beschikbaar voor iedere groep 8 leerling en hun ouders en toegankelijk voor alle vo-scholen in Nederland.

 

Bezoek de website op https://www.devogids.nl/

 


19 okt 2017 - Divaliviering
Op donderdag 19 oktober hebben wij op school Divali gevierd.

 

Diwali wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd en wordt sinds de oudheid gevierd. Het is één van de belangrijkste feesten in het Hindoeïsme en andere namen zijn Deepavali, Divali of Deevali. Tijdens Diwali worden door het huis en op erven lichtjes aangestoken. De symbolische betekenis is de overwinning van het goede over het kwade, het licht over de duisternis en gelukzaligheid over onwetendheid. Het is het enige feest dat heel India verenigt. Het is moeilijk te zeggen wat precies de oorsprong is achter Diwali. Er zijn vele verhalen en legendes over het ontstaan van dit festival. Er zijn zo’n tien mythologische en historische redenen die mogelijk het ontstaan van de viering van Diwali verklaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16 sep 2017 - Kinderboekenweek

 

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017.

Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

 

 

 

Kinderboekenweekgeschenk
Kattensoep - Janneke Schotveld


06 okt 2016 - Nieuwsbegrip
Preview foto Nieuwsbegrip is de methode voor begrijpend lezen die wij op school gebruiken. Het is de bedoeling dat uw kind elke week op de website huiswerk maakt voor het vak begrijpend lezen. De website van nieuwsbegrip is www.nieuwsbegrip.nl


Elke vrijdag controleer ik of het huiswerk is gemaakt. Ook op school oefenen wij één keer per week met nieuwsbegrip. De tekst die wij op school oefenen is anders dan de tekst die uw kind thuis oefent. De inloggegevens heeft uw kind meegekregen.