Groep 7A

Welkom op de pagina van groep 7

 

Op deze pagina zullen we regelmatig leuke nieuwtjes delen, zoals foto's en verhalen van de activiteiten.

 

 

Wij kijken uit naar een bijzonder, spannend en leerrijk schooljaar!

BERICHTEN

18 jun 2018 - Nederlands Kampioenschap wielrennen 2018
Preview foto Proficiat!!!

 

Tyler heeft voor de 4e keer het Nederlands Kampioenschap Wielrennen gewonnen.

 

Afgelopen zondag heeft Tyler wederom zijn talenten laten zien.

 

Gefeliciteerd namens al je klasgenoten en de juf.

   

 


08 jun 2018 - Project EPJO
Preview foto Op donderdag 7 juni is de workshop EPJO gegeven door politieagenten in de klas. Dit was in het kader van het Educatief Programma voor Jongeren (EPJO).  

 

Deze les werd gegeven in de klas waarbij de politieagenten met de kinderen in gesprek gingen over keuzes , en de gevolgen van verkeerde keuzes. Door middel van een aantal gespreksonderdelen werden de kinderen bewust gemaakt van hun keus maar ook de ernstige gevolgen van verkeerde keuzes voor zichzelf of voor een ander.

 

In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken van het rollenspel.


30 mei 2018 - Hindoestaanse Immigratie

Op 5 juni 2018 is het 145 jaar Hindoestaanse Immigratie.

 

Na een reis van drie maanden zette op 5 juni 1873 de eerste Brits-Indische immigranten voet aan wal in Suriname. Zij kwamen met het zeilschip de ‘Lalla Rookh’ (letterlijk: Roze wang), met aan boord 399 mensen.

 

 

 


16 apr 2018 - Koningsspelen
Preview foto De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief feest voor alle leerlingen van de basisschool in Nederland. Het doel hiervan is om te laten zien dat samen ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Wij willen met de Koningsspelen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

 


10 apr 2018 - Entreetoets
Preview foto In week 16 doet uw zoon of dochter mee aan de Entreetoets. De resultaten van deze toets laten zien hoe uw kind ervoor staat op het gebied van Taal, Rekenen, Wereldoriëntatie of Studievaardigheden.


23 mrt 2018 - Testlab
Preview foto

Met het lesprogramma Testlab ontdekken de leerlingen van groep 7 wat voedingsstoffen en vezels doen voor hun lichaam en begrijpen daardoor wat het belang is van variëren en combineren.

 

Tegelijkertijd ervaren ze hoe leuk het is om steeds iets nieuws te kiezen uit de Schijf van Vijf.

 

De leerlingen hebben proefjes uitgevoerd die horen bij het lespakket “Ik eet het beter”.

Dit lesprogramma maakt ons op een leuke manier, door middel van proefjes, bewust van wat wij dagelijkse eten en drinken.

 

 

 


23 mrt 2018 - Verkeersexamen

Alle leerlingen zijn geslaagd voor het verkeersexamen

 


18 mrt 2018 - Navratri
Preview foto Navratri is een negen nachten durende devotionele dienst die gewijd wordt aan de verering van Durga Mata (Nav ratri betekent letterlijk 9 nachten).

 

Andere namen voor deze vorm van goddelijke energie zijn Devi en Mata.

 

Durga Mata wordt beschouwd als de “Godin van de oorlog”. Durga Mata heeft namelijk 9 dagen een intense strijd gevoerd met de onoverwinnelijke demon Mahishasura. Op de negende dag heeft zij de demon onthoofd waardoor er weer vrede heerste.
 

Namens groep 7 wensen wij u allen een Subh Navratri.

 

 


16 mrt 2018 - Week van het geld
De Week van het geld vindt plaats van 12 t/m 16 maart 2018. In deze week worden activiteiten in de klas georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld.

 

Er werd een gastles gegeven over leren omgaan met geld en een quiz gespeeld. Aan het eind van de les kregen alle leerlingen een spaarpot als presentje.

 


15 mrt 2018 - Verkeersexamen
Preview foto Op vrijdag 23 maart 2018 wordt het verkeersexamen afgenomen. Het examen begint om 9:00 uur.

 

Verloop van het Theoretisch Verkeersexamen

Het Theoretisch Verkeersexamen bestaat uit twee delen: een schriftelijk (klassikaal) examen en een mondeling (individueel) examen. Het examen begint met het schriftelijk examen met alle leerlingen gezamenlijk. Het mondeling examen wordt alleen afgenomen met leerlingen die niet geslaagd zijn voor het schriftelijk examen. Het examen wordt afgenomen door een examinator.

 

Schriftelijk examen

Het schriftelijk examen wordt gezamenlijk afgenomen met alle leerlingen.

Het schriftelijk examen bestaat uit een PowerPoint presentatie met foto’s en vragen over verschillende verkeerssituaties. De leerlingen krijgen een antwoordformulier, waarop zij alle vragen met ‘ja’ of ‘nee’ moeten beantwoorden. Het examen begint met twee oefenvragen, daarna volgen 26 examenvragen.

 

Mondeling examen

Na afloop van het schriftelijk examen kijkt de examinator de antwoordformulieren van de leerlingen na. Met de leerlingen die teveel vragen fout hebben voor het schriftelijk examen, wordt vervolgens nog een mondeling examen afgenomen door de examinator.

 

Inhoud van het Theoretisch Verkeersexamen

De examinator stelt tijdens het examen vragen over de verkeersthema’s uit het theorieboekje ‘Tussen school en thuis ligt de echte wereld’. Deze vragen gaan over de voorrangsregels, verkeersborden en

 

–tekens en andere regels voor voetgangers en fietsers.

Voorrangsregels

 

De leerlingen worden geacht de volgende regels te kennen:

 

¯ Bestuurders van rechts gaan voor.

¯ Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor.

¯ Kleine bocht gaat voor grote bocht.

 

Verkeersborden en –tekens

Leerlingen moeten hun beslissingen kunnen afstemmen op de betekenis van de verkeersborden en –tekens. Daarvoor moeten zij de betekenis van de verkeersborden en –tekens kennen.

Regels voor voetgangers en fietsers

Voorbeelden hiervan zijn: Wat is jouw plaats op de weg? Hoe fiets je veilig? Wat is een veilige fiets? Wanneer mag een voetganger oversteken? Hoe haal je in?

 

Voorbereiden op het Theoretisch Verkeersexamen

 Theorieboekje ‘Tussen school en thuis ligt de echte wereld’.

Iedere leerling heeft een (groen) theorieboekje ontvangen. Hiermee kunnen ze op school en thuis, samen met hun ouders mee, oefenen.

  

Tot slot wens ik alle leerlingen heel veel succes toe met het verkeersexamen!!

 

 


14 mrt 2018 - Holi viering

De leerlingen zitten vol talenten. Zij hadden een mooi dans optreden.


28 feb 2018 - Holi
Preview foto


05 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto  

Het was eindelijk zo ver. Vol spanning kwamen de kinderen de klas binnen.

 

Nadat de Sint was langs geweest, konden wij beginnen met de surprises.

 

Er zijn ontzettend mooie surprises gemaakt.

 

 

  

  

 

 


21 nov 2017 - Laatste schooltuinles
Preview foto Vandaag hebben we de laatste Schooltuinles feestelijk afgesloten.

 

Dit jaar bestaat de Wagner Schooltuin veertig jaar. In verband met dit jubileum is er een mozaïek gemaakt en ligt het voor de schuur van de tuin. Onze klas mocht vandaag dit kunstwerk onthullen.

 

 

 

   

 

In het leslokaal werd de klas in twee groepen verdeeld. De leerlingen mochten meedoen aan een quiz en in tweetallen verschillende opdrachten maken om punten te verdienen voor de groep.

  

 

  

 En tenslotte hadden wij ook een winnaar met de zwaarste winterwortel.


15 nov 2017 - Tandarts
   

 

Vandaag zijn wij bezig geweest met het lesproject 'Hou je mond gezond!' van het Ivoren Kruis.

 

Wij hebben geleerd over tanden en kiezen, tandenpoetsen, gezonde voeding en natuurlijk ook het bezoek aan de tandarts.

 

 

 


07 nov 2017 - Het Nationaal Schoolontbijt
          

 

Onze school doet mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Vandaag zijn wij heel feestelijk gestart met een gezond ontbijt in de groep.

 

In de ontbijtweek schuift de hele school aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Kinderen leren hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten.


31 okt 2017 - De eerste schooltuin binnenles
  

 

Het tuinseizoen loopt op zijn einde. Vandaag hadden we de eerste binnenles. Deze les ging over de herfst en de winter. Ook hebben de kinderen het laatste gewas geoogst: de boerenkool.

 


19 okt 2017 - Divali viering
  

   

    

Het was weer een leuke dag met een mooi optreden van de hele klas. Wij willen alle ouders bedanken voor alle hulp die wij hebben gekregen om deze dag tot een succes te maken.


18 okt 2017 - Bibliotheekbezoek
Vandaag hadden wij het tweede bibliotheek bezoek. Iedereen mocht een nieuw boek uitzoeken en lenen. De komende vier weken kunnen wij het lezen in de klas en vervolgens er over vertellen.

 

Ook hebben wij meegedaan aan een Ja/Nee spel waarbij we moesten raden wie de schrijver is of de titel raden.

 

    

 


16 okt 2017 - Divali

 

Op donderdag 19 oktober vieren wij Divali. het is een feest van het licht en wordt gevierd door alle hindoes over de gehele wereld. Het Divalifeest staat voor overwinning van het goede op het kwade.

 

Divali is afgeleid van het Sanskriet woord Dipavali en betekent ‘een rij van lampjes’. Kenmerkend voor dit feest is dat een ieder na zonsondergang in en rondom zijn huis kleine olielampjes (diya’s) plaatst.

 

Namens groep 7A wensen wij u allen een Subh Divali.

 

 


10 okt 2017 - Kruidenazijn maken
 

Kruidenazijn maken tijdens de schooltuinles. Ingrediënten: laurier, rozemarijn, tijm, en peper.

    

 

 

         

 

 

 

 

 


03 okt 2017 - Winterwortelwedstrijd
 

Aan het begin van de schooltuinlessen hebben alle kinderen de winterwortels geplant. Deze week hebben ze het geoogst en gewogen. Wie heeft de zwaarste winterwortel?

  

                            

 


30 sep 2017 - Begrijpend lezen

 

Nieuwsbegrip is een methode voor begrijpend lezen aan de hand van teksten uit de actualiteit.

Kinderen lezen wekelijks een tekst over iets wat in het nieuws is, op hun eigen niveau. Elke week is er een nieuw onderwerp.

 

Het doel van de lessen Nieuwsbegrip is het strategisch leren lezen van teksten. Het nieuws is een middel om de kinderen te interesseren om de tekst te lezen. Elke week oefenen de kinderen met een strategie die ze bij de tekst kunnen gebruiken.

 

Na het lezen van de tekst maken de kinderen de opdrachten in de klas.

 

 

 


29 sep 2017 - Estafette kampioen
 

 

Jo-Ann heeft op zaterdag 16 september 2017 de eerste prijs gewonnen. Ze heeft meegedaan aan het Estafette Kampioen in Edam.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


22 sep 2017 - Week van de Pauzehap
Preview foto Van 25 tot en met 29 september is het de Week van de Pauzehap.

 

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes.

 

De leerlingen hebben zelf hun pauzehap gemaakt door druiven en blauwe bessen aan een satéprikker te steken.

 

 


21 sep 2017 - Bibliotheekbezoek
Preview foto  

Wij doen mee aan het programma ‘Schatgraven’ van de OBA. Dit is een programmaserie over het lezen van verhalen. Dit programma bestaat uit drie bibliotheekbezoeken van ongeveer 40 minuten. Elke les bestaat uit een leespromotieactiviteit én het uitzoeken van een boek om op school te lezen.

 

Alle leerlingen mochten vandaag een boek lenen.

Ongeveer vier weken na de laatste les moeten we alle boeken inleveren bij de bibliotheek.

 

 


19 sep 2017 - Soep maken
Soep maken met de groenten en kruiden van je eigen tuin

 

 

 

                        

 


07 sep 2017 - Kinderboekenweek

05 sep 2017 - Schooltuin
Na zes weken je tuintje bewonderen. Er is veel gegroeid. Nu is het tijd om te oogsten.