Groep 7B

        

 

 

BERICHTEN

06 sep 2020 - Herfst
Preview foto

06 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020
Preview foto

 

EN TOEN?

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd.

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

 

 

 

Dans mee op het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek.
We zingen over geschiedenis - van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein - en over... jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken?


05 sep 2020 - Mahatma Gandhi
Preview foto

 

Mohandas Karamchand Gandhi (Gujarati: મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી) (Porbandar2 oktober 1869 – New Delhi30 januari 1948), vaak Mahatma Gandhi (Gujarati: મહાત્મા ગાંધી) genoemd, was een Indiaas politicus.

 

Na een rechtenstudie in Engeland vertrok Gandhi naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette.

 

Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Mahatma Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie.

 

Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India.

Hij werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoe. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti.

 

Bij Raj Ghat, een monument pal aan de rivier de Yamuna in New Delhi, wordt zijn favoriete lied Raghupati Raghava gezongen en wordt op de ouderwetse wijze katoen gesponnen.

 


04 sep 2020 - Week tegen Pesten
Preview foto

 

In de Week Tegen Pesten 2020 (van 21 t/m 25 september) staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal.

Dit jaar is het motto Samen aan zet.

 

 

 

 

 


02 sep 2020 - Nationale Kraanwaterdag
Preview foto

 

 

 

  Kraanwater is lekker, fris en het stroomt direct uit de kraan.

We gebruiken het veel en vaak.

 

Om te drinken, te koken, te douchen, kleding te wassen, schoon te maken en nog veel meer. Dagelijks gebruiken we per persoon 120 liter.

 

Een beetje minder kan ook makkelijk en is wel zo duurzaam.