Groep 4A

Welkom op de website van groep 4A

 

 

In groep 4A zitten 18 kinderen, waarvan 6 meisjes en 12 jongens.

BERICHTEN

07 jun 2018 - Bibliotheek bezoek

SCHATGRAVEN

Afbeeldingsresultaat voor schatgraven

Vandaag was het laatste bezoek aan de bibliotheek.

De doelen van dit project waren.

 Leerlingen krijgen (meer) plezier in lezen

 Leerlingen ontdekken aan welke soort verhalen zij het meeste plezier beleven

 Leerlingen raken vertrouwd met de bibliotheek

 

De kinderen mochten weer een boek uitkiezen om in de klas te lezen.

Voor de zomervakantie moet het boek terug naar de bibliotheek.


24 mei 2018 - Rekenles: Meten
In deze les hebben de kinderen ervaring opgedaan met het meten met een meetlint, bij lengtes langer dan 100 cm. Tegelijk hebben ze op een natuurlijke manier kennis gemaakt met getallen boven de 100. 

 

 

 


20 apr 2018 - Koningssportdag 2018
Preview foto

Onze Koning Willem-Alexander is een echte sportliefhebber. Hij schaatste de Elfstedentocht, liep de marathon van New York en was jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité. Koning Willem-Alexander blijft het sporten van de jeugd actief stimuleren, omdat het erg belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. Daarom is de Koningssportdag een belangrijk onderdeel van de Koningsspelen. Alle kinderen in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk die samen bewegen. 


12 apr 2018 - Bibliotheek bezoek
Preview foto

SCHATGRAVEN


13 mrt 2018 - Ieder kind een eigen boek
Preview foto

Met de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen ontstond de noodzaak voor het ontwikkelen van effectief en leerzaam middel waarmee jonge kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Stichting Ieder Kind een Eigen Boek reageerde op die noodzaak door een heel speciaal boek te ontwikkelen. Een persoonlijk en interactief boek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Na tien jaar bezig te zijn blijken deze boeken het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen.


08 mrt 2018 - Bibliotheek bezoek
Preview foto

 

SCHATGRAVEN

Bieb bezoek groep 4: 8 maart, 12 april, 7 juni 2018

Schatgraven is een programmaserie over het lezen van verhalen voor de groepen 4-8. De OBA wil van elk kind een enthousiaste lezer maken en daar heb je leuke, spannende en actuele boeken voor nodig.

Dit programma bestaat uit drie bibliotheekbezoeken van ca. 40 minuten in drie maanden. Elke les bestaat uit een leespromotieactiviteit én het uitzoeken van een boek om op school te lezen.

 

Doelen

 Leerlingen krijgen (meer) plezier in lezen

 Leerlingen ontdekken aan welke soort verhalen zij het meeste plezier beleven

 Leerlingen raken vertrouwd met de bibliotheek

 

Kinderen die regelmatig lezen, doen het beter op school dan kinderen die dat niet doen. Zij scoren hoger op de Cito-toets en zijn beter in begrijpend lezen en taal. Ook scoren zij beter op spelling, grammatica en hebben een uitgebreidere woordenschat. Deze woordenschat bestaat niet alleen uit woorden die vaak gebruikt worden, maar ook uit minder gebruikte en/of moeilijke woorden. Kinderen die iedere dag een kwartier lezen, leren 1.000 woorden extra per jaar. (uit: Meer lezen, beter in taal)

      


20 dec 2017 - Kerst
Preview foto

De flonkerende lichtjes,

vertellen een verhaal.

Wat staat er in de sterren?

Wat belooft dat allemaal?


21 nov 2017 - Jump in
Preview foto Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk, jong en oud. Gemeente Amsterdam wil dat alle kinderen gezond kunnen opgroeien en vraagt scholen daar ook aan mee te helpen. Veel scholen in Amsterdam stimuleren hun leerlingen al om gezonder te eten en te drinken en voldoende te bewegen. Hierdoor blijven ze niet alleen gezonder, ze presteren ook beter op school.

 

Er zijn 3 gastlessen gepland met name:

Les 1 Gezonde lunch (21 november)

Les 2 Gezonde traktatie (28 november)

Les 3 Waterles (19 december)

 

 

Afbeeldingsresultaat voor jump in gezonde voeding