Nieuws - pagina 2

Internationale dag van Vrede

Internationale dag van Vrede

21 september 2023 - Vandaag is het de dag van vrede. Een mooi moment om vooruit te blikken naar volgende week: de week tegen pesten.Op school besteden we veel tijd aan een veilige fijne leeromgeving. Volgens de Hindoe filosofie vreedzaam en dus zonder pesten. In het kader van de week tegen pesten en in aanloop naar de geboortedag van Mahatma Gandhi lopen we een mars en krijgen de leerlingen les over het leven en het gedachtegoed van Gandhi. Wij lopen voor vrede en geweldloosheid. U bent van harte welkom om mee te lopen.
Subh Ganesh Chaturthi

Subh Ganesh Chaturthi

19 september 2023 - Ganesh Chaturthi wordt gevierd ter ere van Ganesha, de zoon van Shiva en Parvati, die op veel plaatsen aanbeden wordt als god van de wijsheid, welvaart en goed geluk.Ganesh(a) neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Bij elk nieuw begin wordt tot Ganesh(a) gebeden.
Shri Laksmi School Kalender September

Shri Laksmi School Kalender September

12 september 2023 - Dagen vrij ivm studiedagen, start van de brede school volgende week, geboortedag van Ganesha, leerlingenraad verkiezing... en nog veel meer staat er op onze maandkalender! Bekijk wat er allemaal gebeurt op onze school deze maand.
Opening van het nieuwe schooljaar

Opening van het nieuwe schooljaar

08 september 2023 - Welkom terug op school lieve leerlingen. Wij wensen iedereen een mooi inspirerend gezellig en fijn nieuwe schooljaar toe.
Lees meer ›
Shri Krishna Janmashtami

Shri Krishna Janmashtami

06 september 2023 - Vandaag vieren we de geboorte van Shri Krishna, de achtste incarnatie van Shri Vishnu.Het is de viering van vreugde, liefde en goddelijkheid.
Lees meer ›
Broeder en zuster dag

Broeder en zuster dag

30 augustus 2023 - Vandaag is het Raksha Bandhan, wat band van bescherming betekent. Het wordt gevierd op de dag van de volle maan in augustus. Op deze dag staat de liefde tussen broer en zus centraal.
Lees meer ›

Vrolijk Pasen

06 april 2023 - Wij wensen u allen een vrolijk Pasen. Ook bij ons kwam de Paashaas even langs.

Holi

05 maart 2023 - Holi wordt ook wel Phagwa genoemd en in Nederland staat het festival bekend als het 'poederfeest'. Dit feest wordt gezien als een cultureel feest van eenheid in diversiteit of solidariteit. Maar ook vanuit de Hindoegeschriften heeft Holi een bijzondere betekenis. Zo is het een lentefeest, overwinningsfeest, nieuwjaarsfeest, oogstfeest en verlossingsfeest.

 

Dit jaar is het Holi feest op woensdag 8 maart en wordt het ook bij ons op school gevierd.

 

Wij wensen u allen een Subh Holi toe.

 

Fakkeloptocht

04 maart 2023 - Dinsdag 7 maart vertrekt de fakkeloptocht om 19:00 uur vanuit de Shri Laksmi school naar het Bijlmerpark. Verzamelen is vanaf 18:30 uur. 

 

Afsluiting Nationale Voorleesdagen

04 februari 2023 - Vandaag hebben we bezoek gehad van onder andere presentator / caberetier Jörgen Raymann, Zuidooststadsdeelvoorziiter Tanja Jadnanansing en ( 'Married at First Sight' TV) trouwambetnaar Mildred Nijhoeve.

Op onze basisschool zijn ook nog een huisarts, kok / restaurant eigenaar, judoka, fysiotherapeut, politie en choreograaf langsgekomen om onze leerlingen voor te lezen. De organisatie lag in handen van ' The Impact Academy'.

 

Veel promimenten hebben een stuk voorgelezen die te maken hadden met hun beroep. Het zijn hele levendige, leerzame lessen geweest. Zo heeft de SEH verpleegkundige bijvoorbeeld de kinderen laten (zien hoe) gipsen (werkt), mochten leerlingen bij de zelf zwangere verloskundige naar haar baby's hartje luisteren.

 

Dank voor alle enthousiasme en het voorlezen aan onze leerlingen!

 

1 2