Nieuws

Schooljaar 2022-2023

24 augustus 2022 - Op maandag 29 augustus starten wij met een nieuw schooljaar. We hopen dat iedereen heeft genoten van de zomervakantie. Wij wensen iedereen heel veel succes voor het schooljaar 2022-2023.

 

 

De waanzinnige Podcast

13 mei 2022 - Donderdag 24 maart 2020 hebben twee leerlingen van onze school, Rishaan en Akaash meegedaan aan de waanzinnige podcast van PPOZ (Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost).

 

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen van 6 t/m 12 jaar over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.

 

https://www.dewaanzinnigepodcast.nl/

Via de bovenstaande link kunt u meer hierover lezen en de podcast beluisteren

 

 

Holi

13 maart 2022 - Holi wordt ook wel Phagwa genoemd en in Nederland staat het festival bekend als het 'poederfeest'. Dit feest wordt gezien als een cultureel feest van eenheid in diversiteit of solidariteit. Maar ook vanuit de Hindoegeschriften heeft Holi een bijzondere betekenis. Zo is het een lentefeest, overwiningsfeest, nieuwjaarsfeest, oogstfeest en verlossingsfeest.

 

Dit jaar is het Holi feest op vrijdag 18 maart en wordt het ook bij ons op school gevierd.

 

De school sluit om 13:00 uur.

 

Wij wensen u allen een Subh Holi toe.

 

 

 

Fakkeloptocht Holi

03 maart 2022 - 

Vacature groepsleerkrachten

25 november 2021 - Vacature Groepsleerkracht Primair Onderwijs

Ben jij die warme juf of meester die zich ontfermt over het kostbaarste bezit van onze ouders en wil jij deel uitmaken van onze SHON familie dan zoeken wij jou!

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland is per direct voor onze locatie Shri Laksmi school in Amsterdam op zoek naar een gepassioneerde, enthousiaste, breed inzetbare en liefdevolle groepsleerkrachten.

 

Wie zijn wij?

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) is een onderwijsstichting met vijf basisscholen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Almere en Utrecht. Wij bieden leer -en werkplezier in een vreedzame, verrijkende en uitdagende leer -en werkomgeving. Het onderwijs op onze scholen verschilt niet van andere basisscholen in Nederland. Echter zijn onze normen en waarden gebaseerd op de universele waarden vanuit de hindoe-filosofie. Respect voor elkaar, vreedzaam en dienstbaarheid zijn voorbeelden van waarden die wij onderschrijven en delen. Iedereen is welkom op onze scholen.

 

Wie ben jij?

Jij bent in het bezit van een diploma Leerkracht Basisonderwijs PO, of een pedagogisch didactisch getuigschrift. Je biedt de kinderen een goed pedagogisch klimaat en gaat uitdagingen niet uit de weg. Je bent didactisch ijzersterk en kan goed omgaan met verschillende niveaus binnen de klas. Je bent goed thuis in de digitale lesomgeving, het werken in de cloud en lesgeven met het gebruik van chromebooks. Je onderschrijft en/of bent geïnteresseerd in de hindoe normen en waarden.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een salaris conform de CAO Po en hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden; zoals een aantrekkelijke cafetariaregeling en professionaliseringmogelijkheden. Wij zetten in op een leven lang leren en zijn bereid extra te investeren in de ontwikkeling van ons personeel.

 

Ben je geïnteresseerd, mail je cv en motivatiebrief dan naar info@shrilaksmi.nl en cvb@shon.nl of bel ons voor meer informatie op telefoonnummer 020-4161111 of  070-3656900.

Diwali

31 oktober 2021 - Donderdag 4 november is het Diwali, het lichtjesfeest van de Hindoes. Diwali is gewijd aan Maha Laksmi, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Op deze dag is de school gesloten.

 

De avond voor Diwali, woensdag 3 november, wordt er een fakkeltocht georganiseerd. Verzamelen voor de fakkeltocht is tussen 18.30-19.00 uur, locatie Shri Laksmi school. De tocht eindigt bij de Nieuwe Stad (Luthuliplein 11), waar u tussen 19.30-22.00 kunt genieten van een cultureel en educatief programma.

 

Op vrijdag 5 november vindt er in het kader van het Diwalifeest een Laksmi puja (kerkdienst) plaats bij ons op school.

 

 

Namens het hele team van de SLS wensen wij u allen een Subh Diwali

Divali-lezing ook nieuws in Suriname

29 oktober 2021 - De Surinaamse nieuwssite Waterkant.net heeft uitgebreid aandacht besteed aan de Divali-lezing door Martin Sitalsing. Klik hier om dit bericht te bekijken.

Fakkeloptocht

26 oktober 2021 - 

Bezoek Tanja en Nathalie

12 oktober 2021 - In het kader van de Kinderboekenweek, kregen de groepen 3 vandaag  bezoek van Tanja Jadnanansing. Tanja is lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. In gezelschap van mevr Nathalie Bremer, directeur van het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost, is zij op dinsdag 12 oktober in de groepen 3 geweest om de aftrap te doen van de eerste actie van het PPOZO:

Elk kind een boek cadeau

Vorige week heeft de school  een boekenpakket met 20 boeken mogen ontvangen. De bedoeling is dat elke leerling een boek uitkiest en dat als cadeau krijgt. Vandaag is de doos symbolisch uitgepakt met de groepen 3 leerlingen. De leerlingen hebben genoten van het hoog bezoek in deze speciale Kinderboekenweek.

Schrijvers op bezoek

12 oktober 2021 - Vrijdag 8 oktober is de schrijver Simon van der Geest bij ons langs geweest. De meiden van groep 8B hebben een gedicht voorgedragen. 

 

Navratri

03 oktober 2021 - Navratri: donderdag 7 t/m donderdag 14 oktober 2021

Nawratri is een belangrijke tijd van zuivering, bezinning en spirituele reiniging. Negen dagen lang besteden de Hindoes alle aandacht aan Durga Mata die de mensheid liefde en bescherming geeft. Tijdens deze periode vasten en bidden de Hindoes. 

 

 

Namens het hele team wensen wij u allen een Subh Navratri

Kinderboekenweek 2021

03 oktober 2021 - De Kinderboekenweek 2021 begint op woensdag 6 oktober. Het thema is Beroepen: Worden wat je wil.
Gandhi loop

Gandhi loop

29 september 2021 - In verband met de herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi op 2 oktober heeft de Gandhi commissie dit schooljaar gekozen voor een Loop (Gandhi Mars) in de omgeving van de school.

 

Op donderdag 30 september lopen de groepen 6,7 en 8 mee.

Schooljaar 2021-2022

18 augustus 2021 - Op maandag 23 augustus starten wij met een nieuw schooljaar. We hopen dat iedereen heeft genoten van de zomervakantie. Wij wensen iedereen heel veel succes voor het schooljaar 2021-2022.

Aftrap Keti Koti-viering

29 juni 2021 - Klik hier voor een artikel uit Waterkant over de Keti Koti-viering op onze school. Hierin is tevens een sfeerreportage te zien van de kleurrijke parade door de wijk. 

 

Keti Koti week

25 juni 2021 - 

Keti Koti-viering

16 juni 2021 - Alle SHON-scholen besteden van 28 juni t/m 2 juli uitgebreid aandacht aan Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. 


Lees meer ›

SHON-leerlingen in actie voor Suriname

SHON-leerlingen in actie voor Suriname

08 juni 2021 - Leerlingen van de SHON-basisscholen zamelen langhoudbare voedingsmiddelen en kinderspelletjes in voor leerlingen in Suriname. Rohan (12) is erg bezorgd nu de corona pandemie daar om zich heen grijpt. ” Zo kunnen we toch meehelpen. Ik ben erg bang dat mijn familie daar iets overkomt”.
Lees meer ›

Hulp aan India

04 mei 2021 - 
De afgelopen weken heeft India te maken met ’s werelds grootste toename in besmettingen, waarbij elke minuut meer dan 2 COVID-19 gerelateerde sterfgevallen worden gemeld. Omdat ziekenhuizen kampen met een groot tekort aan zuurstof, bedden en medicijnen, heeft dat geleid tot een overspanning van het zorgsysteem in het land. Patiënten worden massaal weggestuurd, en sterven in sommige gevallen zelfs op straat.
 
Amstelveen
De gemeenschap in Nederland van personen van Indiase origine werkt samen om India te helpen. Er zijn campagnes via social media opgezet om geld in te zamelen om de broodnodige apparatuur en zuurstoftoevoer-systemen aan te schaffen en te vervoeren. De Indiase gemeenschap in Amstelveen heeft via een campagne van Bridging the Gap Foundation zuurstofapparatuur gedoneerd die per vliegtuig reeds zijn verzonden naar India. Stichting Hindoe Onderwijs Nederland steunt dit initiatief en vraagt een ieder in deze urgente toestand India bij te staan, op welke manier dan ook.

Lees hier het artikel terug:
 
Shruti
Ook is onze leerling Shruti van de Shri Saraswatie School in Rotterdam actief. Waar zij zich eerst bekommerde om de situatie van haar familie in India en de kinderen daar in het land, heeft zij haar zorgen nu omgezet in hulp aan India. Dit doet zij via de campagne Five4Projects.

Zie hieronder de oproep namens Shruti:
 
 
De SHON vraagt een ieder India in deze moeilijke tijd bij te staan, op welke manier dan ook.
Hanuman Jayanti

Hanuman Jayanti

24 april 2021 - 
“Shankar Suwana Kesari nandan, Teja prataap maha jaga bandhan”
Op 27 april, de dag van Hanuman Jayanti, kunt U luisteren naar de kanjers van de Shri Ganesha School begeleid door Lucky Singh.
 
Zie hier de voorbereidingen in verband met  Hanuman Jayanti door de leerlingen van de Shri Ganesha School:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12