Nieuws - pagina 1

Vrolijk Pasen

31 maart 2024 - Wij wensen u allen een vrolijk Pasen!!!

Paashaas op bezoek

28 maart 2024 - Een week vol feestvreugde! Na Holi gevierd te hebben afgelopen zondag en maandag kwam vandaag speciaal voor ons Paasfeest de paashaas op bezoek op onze school. Vandaag naast leerzame lessen wederom met alle leerlingen genoten van lenteplezier.

Holi Phagwa

25 maart 2024 - Laat ons vandaag de kleuren van vreugde, liefde en saamhorigheid vieren, want Holi Paghwa brengt een sprankelende gloed van geluk in onze harten. Moge deze dag overvloeien met stralende tinten die de banden van vriendschap versterken en ons omhullen in een mantel van harmonie.

 

Laat ons de lente verwelkomen met open armen en onze zorgen laten wegspoelen door de regen van kleurrijke poeders. Mogen jullie dagen gevuld zijn met de zoetheid van lachen en de warmte van genegenheid, terwijl we samen dansen op het ritme van vreugde.

 

Moge de vrolijke melodieën van Holi ons inspireren om tolerantie en begrip te omarmen, en moge de heldere kleuren ons herinneren aan de schoonheid van diversiteit en eenheid.Op deze prachtige dag van Holi Paghwa, wensen wij u allen een leven dat net zo levendig is als de regenboog en zo rijk als de kleuren die we vandaag delen. Moge jullie paden worden verlicht door het licht van geluk en voorspoed, en moge jullie harten altijd gevuld zijn met liefde en zegeningen.

 

Een stralend en kleurrijk Holi Paghwa toegewenst!


Lees meer ›

Happy Holika Dahan

24 maart 2024 - Holika Dahan is een speciale dag waarop we de triomf van goed over kwaad vieren. Het is een tijd waarin we vreugdevuren maken en samen dansen om de overwinning van deugdzaamheid te herdenken. Op deze dag herinneren we ons het verhaal van Prahlad, die werd beschermd door Heer Vishnu terwijl zijn tante Holika, die kwaad symboliseerde, probeerde hem kwaad te doen. Het vuur dat we aansteken symboliseert de vernietiging van het kwaad en de triomf van het goede.

 

Moge dit Holika Dahan jullie harten verlichten met de warmte van hoop, moed en vreugde. Mogen jullie altijd beschermd zijn door de goddelijke krachten van liefde en gerechtigheid.

Voorjaarsvakantie

16 februari 2024 - Geniet van een weekje vrij van school en dan zien we jullie volgende week weer fris en fruitig terug op school! Tot maandag 26 februari.

 

Onderwijsinspectie beoordeelt Shri Laksmi School met een ruime voldoende

Onderwijsinspectie beoordeelt Shri Laksmi School met een ruime voldoende

28 november 2023 - Deze week is de onderwijsinspectie bij ons op school geweest om te kijken naar de onderwijskwaliteit. Met trots kunnen wij melden dat het oordeel van de inspectie positief is. 
Lees meer ›
Dag van het kind

Dag van het kind

20 november 2023 - Vandaag is het "dag van het kind" of "internationale dag van de kinderrechten". Op deze dag wordt gevierd dat kinderen eigen rechten hebben.
Lees meer ›
Mooie Divali Viering op school en in de wijk

Mooie Divali Viering op school en in de wijk

14 november 2023 - Op 12 november was het Divali, het grootste Hindoe feest van het jaar. Ook wel lichtjesfeest genoemd. Dit is uitgebreid gevierd op school.

 

 


Lees meer ›
Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid

13 november 2023 - Als je actief bent op sociale media krijg je te maken met reacties. Vaak zijn deze positief, maar ook negatieve berichten kunnen de overhand krijgen. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar er zijn grenzen. Haatspraak? Scheldpartijen? Kwetsende opmerkingen of ongepaste 'humor'? #hierniet
Lees meer ›
Sint Maarten ook een feest met lampionnen

Sint Maarten ook een feest met lampionnen

11 november 2023 - Terwijl wij net prachtige Diya's (kaarsjes) hebben versierd en Lampionnen gemaakt voor het Hindoe feest Divali, vieren anderen vandaag Sint Maarten. Kinderen gaan dan met lampionnen langs de deuren om snoep op te halen.
Lees meer ›
Lief zijn voor elkaar tijdens de week van respect

Lief zijn voor elkaar tijdens de week van respect

06 november 2023 - Vredelievendheid staat bij ons hoog in het vaandel. Lief zijn. Voor elkaar begint met elkaar respecteren. Iedere dag zetten onze leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. 
Lees meer ›
DIVALI VIERING OP 10 NOVEMBER

DIVALI VIERING OP 10 NOVEMBER

02 november 2023 - Zet alvast in de agenda: wij vieren dit jaar Divali op vrijdag 10 november op school.
Happy Halloween

Happy Halloween

31 oktober 2023 - Wij wensen alle kinderen die vandaag langs de deuren gaan om snoep op te halen (trick or treat), die snoep uitdelen, griezelig verkleed gaan of op een andere manier Halloween vieren heel erg veel plezier!
Leerkrachten in het zonnetje gezet

Leerkrachten in het zonnetje gezet

08 oktober 2023 - Afgelopen donderdag was het de dag van de leerkracht. Op onze school werden de leerkrachten verrast door hun directeur: met een feestelijke binnenkomst en een heerlijke fruitsalade zette zij al het personeel in het zonnetje.
Kinderboekenweek van start

Kinderboekenweek van start

04 oktober 2023 - Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen! Anderhalve week extra aandacht voor lezen op school. Onder andere door een fotografie en teken workshop zijn de kinderen bezig met het thema van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar "Bij mij thuis".
Lees meer ›
Gandhi March geslaagde en leerzame loop

Gandhi March geslaagde en leerzame loop

02 oktober 2023 - Vandaag op de geboortedag van Mahatma Gandhi blikken we terug op vorige week dinsdag. We hebben in de week tegen pesten o.a. lessen over Gandhi en zijn filosofie gehad. Ook hebben we een Gandhi Loop gedaan waarvoor de kinderen prachtige borden hadden gemaakt met mooie tekeningen en spreuken van Gandhi.

 

Vandaag is de Internationale dag tegen geweld en blikken we terug op een inspirerende dag met de kinderen.

Start Pitra Paksj

Start Pitra Paksj

29 september 2023 - Vandaag begint Pitra Paksj, een herdenkingsperiode voor onze voorouders (ouders/voorouders). Dit is een krachtige gelegenheid waarbij wij hen eren en onze dankbaarheid uiten aan hen die ons zijn voorgegaan en een erfenis van hun wijsheid, bescherming, liefde en materiele rijkdom voor ons hebben nagelaten.De 15 dagen van de donkere halve maan Ashwin (sept-oktober) staat bekend als Pitra (voorouders) Paksj (deel - tijd).
Speciale lessen over kraanwater

Speciale lessen over kraanwater

27 september 2023 - Vandaag speciale lessen bij ons op school in het kader van de nationale kraanwaterdag.
Week tegen pesten

Week tegen pesten

25 september 2023 - Vandaag is de week tegen pesten begonnen. Op onze school extra aandacht voor vreedzaam met elkaar omgaan. Morgen, dinsdag 26 september lopen we in het kader van deze week een mars voor vrede volgens het gedachtengoed van Mahatma Gandhi: de Gandhi Mars.
Gandhi Loop op 26 september

Gandhi Loop op 26 september

22 september 2023 - Volgende week dinsdag lopen we in de week tegen het pesten de Gandhi Mars op dinsdag 26 september om 12 uur. Loopt u mee?
1 2