Nieuws - pagina 7

Staking woensdag 14 maart 2018

Staking woensdag 14 maart 2018

12 maart 2018 - Amsterdam, 12 maart 2018

 

Onderwerp: stand van zaken acties primair onderwijs

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Wellicht hebt u via de media gehoord dat er weer acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over de aanleiding voor deze acties.

 

Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs waren teleurgesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het nieuwe kabinet investeert weliswaar in het primair onderwijs, maar die investeringen zijn niet hoog genoeg en komen veel te laat. Het kabinet wil bijvoorbeeld pas vanaf 2021 voldoende in de werkdruk investeren.

 

Met Prinsjesdag werd al bekend dat er 270 miljoen euro beschikbaar komt voor het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl het PO-front heeft berekend dat er 900 miljoen nodig is om een eerste goede stap te zetten om de salarissen van de leraren gelijk te trekken met het salaris van docenten in het voortgezet onderwijs. Voorlopig lijkt het bij 270 miljoen te blijven en dat is niet voldoende om in de toekomst genoeg goede leraren te blijven trekken om het onderwijs voor uw kinderen op peil te houden.

 

Daarnaast heeft het kabinet ook een bezuiniging op onderwijs aangekondigd. Vanaf 2021 gaat het voor het primair onderwijs jaarlijks om 61 miljoen euro. Wij waren hier onaangenaam door verrast. De minister heeft aangegeven dat hij deze bezuiniging zo min mogelijk wil laten neerslaan op het onderwijs in de klas. Het is echter de vraag waar het geld dan vandaan moet komen. Het primair onderwijs heeft de afgelopen jaren bezuiniging op bezuiniging gestapeld zien worden, met tekorten tot gevolg. Iedere bezuiniging wordt onherroepelijk gevoeld in de school.

 

De organisaties die samenwerken in het PO-front hebben op 7 november een gesprek gevoerd met de nieuwe minister van Onderwijs, Arie Slob. De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben daarbij een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan de minister. Ze verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Zo niet, dan volgt er op 12 december een landelijke staking.

 

Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. Het is in Nederland vrij uniek dat werkgevers en werknemers samen optrekken bij acties. In het primair onderwijs doen we dat nu wel, omdat de nood nog steeds hoog is. De actiegroep van leraren PO in Actie, de vakbonden en de sectororganisatie PO-Raad werken hierbij samen met onder de naam PO-front.

 

Wat betekent dit voor onze school, dat de leraren meedoen met de staking en de school is op woensdag 14 maart 2018 GESLOTEN.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het team van de Shri Laksmi school.

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

02 maart 2018 - Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. De kinderen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) vieren dat na de voorjaarsvakantie op maandag 5 maart. Wat betekent Holi Phagua voor de leerlingen?

 


Lees meer ›

Meubilair SLS

01 maart 2018 - Het meubilair van de groepen 5 t/m 8 zijn vervangen. Het oud meubilair heeft een andere bestemming gekregen. Hierbij een indruk.

 

 

 

 

Fakkeloptocht Holi

Fakkeloptocht Holi

25 februari 2018 - Beste ouders / verzorgers,

 

Op donderdag 1 maart vertrekt er een fakkeloptocht van de Shri Laksmi school.

 

In de flyer vindt u meer informatie hierover.

 

 

Holi

13 februari 2018 - In verband met het Holi feest zijn in de hal de personages opgesteld die in het Holi verhaal voorkomen. Het zijn de Almachtige God Vishnu, prins Prahlad en de heks Holika. Vishnu verscheen in de gedaante van de mensenleeuw Narsing om het kwaad te bestrijden. 

 

Lezen

Lezen

13 februari 2018 - U weet wel, uitgevers en boekhandelaren slaan elk jaar de handen ineen om te zorgen dat ieder kind in Nederland een eigen boekenplankje, ja zelfs een eigen boekenkast kan aanleggen!!

Ook dit jaar kunt u voor slechts € 2,00 een spannend boek kopen: RONJA DE ROVERSDOCHTER.

 

Een klassieker van de Zweedse schrijver ASTRID LINDGREN. Vanaf vrijdag 9 februari ligt het in iedere boekhandel!! WEES ER SNEL BIJ !! MAAK UW KIND BLIJ !! OP=OP !!

http://www.boekbond.nl/nieuws/geef-mij-maar-een-boek-weer-van-start/

Vakantie en vrije dagen

31 januari 2018 -  

 

Hier vindt u de vakantie en vrije dagen van het schooljaar 2017-2018.

Ouderconsulent

Ouderconsulent

29 januari 2018 - Beste ouders/verzorgers,

 

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen:

 

 

Mijn naam is Hema Somwaru. Ik ben sinds 1 januari 2018 werkzaam als Ouderconsulent op Shri Laksmi Basisschool en De Speelhoek.

 

Binnen mijn functie als Ouderconsulent zal ik:

  • Themabijeenkomst/ opvoedkundige thema’s organiseren.

  • Interesse van ouders stimuleren in de sociaal emotionele ontwikkeling van hun kinderen thuis, op school en hun vrije tijd.

  • Spreekuur voor onderwijs- en opvoedkundige advies geven of vragen.

  • Koffieochtend organiseren van 08.15-09.00 uur (na de voorjaarsvakantie).

Ik heb heel veel zin om verdere kennis en ervaring op te doen in deze nieuwe, uitdagende functie met voldoende afwisseling en veel sociaal contact. Vervolgens wil ik mij verder ontplooien in delen van de geboden functie daar waar het noodzakelijk en behoefte aan is, indien mij de mogelijkheid hiertoe wordt aangeboden.

 

Mijn werkdag is vrijdags van 08:00 -16:00 uur.

Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 

E-mail: h.somwaru@swazoom.nl

Tel: 0623102377

 

Met vriendelijke groet,

H.Somwaru

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

24 januari 2018 - De opening van de Nationale Voorleesdagen was bij ons op school weer een succes. De dag begon met een Voorleesontbijt voor de groepen 1 tot en met 3. Wij bedanken alle ouders voor de fantastische verzorging van het Voorleesontbijt.

 

  

Nieuwjaarswens

08 januari 2018 - De medewerkers en het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018!

 

Shri Laksmi- directeur is bescheiden bij hoge eindtoets

18 december 2017 - 
Van alle Amsterdamse scholen heeft de Shri Laksmi School één van de hoogste scores behaald (8.1) op de eindtoets 2017 en behoort hiermee tot de top 3. Dit blijkt onder meer uit een nieuwsbericht van Het Parool. Deze krant baseert zich op een jaarlijks onderzoek van RTL Nieuws. Hoe kijkt directeur Rabin Mathoera naar de positieve berichten? Trots als een pauw?
Amsterdam – “We doen ons best”, zegt hij bescheiden. “Wij zijn een school waar we bewust de ouders en de kinderen goed behandelen. Dan gaat de rest vanzelf.” Hij wijst op een doorgaande lijn op zijn school. “Hiermee wil ik zeggen dat we de kinderen graag vanaf groep 1 bij ons zien binnen komen. Dat geeft ons tot en met groep 8 de tijd om ze zo goed mogelijk voor te bereiden”, zegt hij. Is dat het? Het geheim? “Bij ons staan lezen, taal en rekenen op de voorgrond. Dat zijn onze belangrijkste pijlers”, zegt hij. En het docentenkorps? Zonder hen toch geen briljante kinderen? “Zeker. Daarom ben ik regelmatig in de klas als ze les geven. Ik wil de sfeer proeven. Maar ook om ze te steunen en te adviseren. En natuurlijk ook om te controleren of iedereen zich aan de afspraken houdt.” Een erg betrokken directeur die de lijnen uitzet en volgt, zo blijkt. Hij illustreert dat nog even. “Elke ochtend ben ik tussen 7.15 en 7.30 uur aanwezig. De ouders en de kinderen verwelkomen. De school nalopen op kapotte dingen. Want de kinderen moeten veilig zijn."

Kerstdiner

15 december 2017 - Ondertussen is de school alweer helemaal in de kerstsfeer.

 

Op woensdag 20 december a.s. hebben wij het kerstdiner op school.

 

Groepen 1, 2 en 3 van 17:00 – 18:30 uur.

 

Groepen 4 t/m 8 van 17:00 - 19:00 uur.

 

   

 

Kerstverhaal

Kerstverhaal

15 december 2017 - In het kader van kerstfeest en thema kerst van Piramide voor de kleuters staat er een kerststal in de aula. De kerststal is gemaakt door enkele ouders uit de groepen 1 en 2. Het kerstverhaal werd uitgebeeld door de juffen van de groepen 1 en 2 samen met de peuterjuffen van de speelhoek.

   

   

Shri Laksmi school in de top 10

07 december 2017 - De Shri Laksmi Basisschool behoort tot de tien best presterende scholen van heel Amsterdam.

 

Hier kunt u meer erover lezen

https://www.parool.nl/amsterdam/deze-basisscholen-scoren-het-hoogste-op-de-eindtoets~a4543673/

 

Sinterklaasviering

Sinterklaasviering

05 december 2017 - De Sint is vandaag langs geweest op de SLS. De leerlingen van groepen 1 t/m 4 kregen een cadeautje van de Sint en de leerlingen van groepen 5 t/m 8 hebben prachtige surprises gemaakt voor elkaar.

    

    

Vacature kleuterjuf

04 december 2017 -  

Shri Laksmi School

Janusz Korczakstraat 73

1102 JR Amsterdam

Tel: 020- 6950368/020-416 11 11

Email: info@shrilaksmi.nl

 

Amsterdam, 4 december 2017

 

De Shrilaksmi Basisschool in Amsterdam Zuidoost zoekt per direct een kleuterjuf.

Wij bieden een prettige werksfeer met mogelijkheden tot ontwikkeling.

Van de sollicitant vragen wij een professionele werkhouding.

 

Ook verwachten wij dat de sollicitant achter de identiteit van de school staat.

 

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de directeur Rabin Mathoera info@shrilaksmi.nl of 020-695 03 68/020-416 11 11.

 

Namens de directeur R. T. Mathoera

Het scholenprogramma Jump-in

Het scholenprogramma Jump-in

01 december 2017 - Onze school doet mee aan het programma Jump-in. Inmiddels hebben alle groepen de gastlessen over gezonde lunch en gezonde traktatie van het schoolprogramma Jump-in gehad.

 

De lessen over drinken bij de lunch krijgen ze binnenkort.

 

  

 

Een traktatiewaaier vol met leuke en verantwoorde traktaties, een lunchtrommel en een fruitbox voor elk kind.

 

   

 

Divali-viering op de Shri Laksmi School

23 november 2017 - Disha Media heeft een uitzending gemaakt over de Divali-viering op onze school te Amsterdam. Deze treft u hieronder aan.

 

EU-Schoolfruit

EU-Schoolfruit

20 november 2017 - Onze school doet mee aan het EU-Schoolfruit.

Kinderen worden hierdoor gestimuleerd samen fruit en groente te eten.

 

De school ontvangt 20 weken lang iedere week 3 stuks groente en fruit voor alle kinderen.

 

Elke dag in de fruitpauze (10:00 uur) eten wij met z'n allen fruit in de klas.

 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt

07 november 2017 - Vandaag mochten alle kinderen voor één keer zonder ontbijt naar school.

 

In alle groepen zijn wij samen aan tafel geschoven om de dag te beginnen met een gezond ontbijt.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12