Nieuws - pagina 5

Uitnodiging Lights of Divali, zaterdag 3 november Zuiderstrandtheater Den Haag

26 oktober 2018 - Alle ouders en leerlingen zijn van harte uitgenodigd voor Lights of Divali, een bijzonder cultureel programma op zaterdag 3 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 
Lees meer ›

Herfstvakantie

17 oktober 2018 - Namens het team van de SLS wensen wij u een fijne herfstvakantie

Gastles olie en vet

15 oktober 2018 - 

De leerlingen uit groep7A hebben vandaag een gastles gehad over het maken van Margarine. De les ging over de verzadigde en onverzadigde vetten.

Het geheugensteuntje VERzadigd (staat voor verkeerd want daarvan mag je niet teveel) en Onverzadigd (staat voor OKE).

 

De gastles bestond uit 4 delen 


-          Quiz (

-          Herkomst olie 

-          Gezondheid 

-          Margarine maken 

Aan het eind van de les hebben ze ook hun eigen broodje mogen besmeren met zelfgemaakte margarine.

Voor meer foto's kunt u kijken in het album "Gastles olie en vet"

 

Gandhiherdenking

03 oktober 2018 - Ter herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi hebben de leerlingen van de De Shri Laksmi school een bezoek gebracht aan het standbeeld van Gandhi aan de Churchillaan te Amsterdam.  Ook dit jaar hebben de leerlingen prachtig gezongen.

Gandhi Jayanti

Gandhi Jayanti

25 september 2018 - 

Mahatma K.Gandhi Peace Walk Amsterdam Zuidoost.

Mede gerealiseerd door het bestuur van Shri Laksmischool.

BASISSCHOOLLEERLINGEN SPORTIEF UITGEDAAGD TIJDENS NATIONALE SPORTWEEK

BASISSCHOOLLEERLINGEN SPORTIEF UITGEDAAGD TIJDENS NATIONALE SPORTWEEK

21 september 2018 - Van 15 tot en met 29 september vindt voor de vijftiende keer de Nationale Sportweek plaats. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

 

Dinsdag 25 september is er in Zuidoost een Budo Dag voor basisscholen in het Bijlmersportcentrum. 450 kinderen maken onder schooltijd kennis met verschillende Budo sporten, zoals judo, taekwondo en boksen.

 

De lessen worden door lokale Budo aanbieders gegeven. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om na deze dag gratis proeflessen te volgen bij de aanbieders. Zo kunnen ze goed ontdekken welke sport ze leuk vinden.

Informatieavond

Informatieavond

10 september 2018 -  

Datum:          Dinsdag 18 september 2018

Tijd:               17:30 – 20:30 uur

Plaats:           Aula Shri Laksmischool

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

 17:30 uur – 19:00 uur

Algemene schoolinformatie door de schoolleiding en enkele externe instanties

Zoals politie, OKA, Pestdeskundige informatie waaronder pesten en cyber pesten door Theo Klungers Willeke Rol zal vertellen over hoogbegaafde en meer begaafde kinderen (plusklassen) en Itse Godtschalk over mediawijsheid.

 

19:00 uur – 19:55 uur

Groepsinformatie door de groepsleerkrachten in hun eigen lokaal

(in 1 ronde van ongeveer 30 minuten en een 2de ronde van 20 minuten)

 

19:55 uur - 20:30 uur

Informatie uitsluitend voor de ouders van groep 8.

 

Jaarplanning 2018-2019

Jaarplanning 2018-2019

07 september 2018 - Hier vindt u de jaarplanning van het schooljaar 2018-2019

Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur

25 augustus 2018 - Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur, naar aanleiding van de start van het schoojaar 2018-2019:

 

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

23 juli 2018 - Komt u ons ook bezoeken op het Milan Summer Festivalop 3, 4 en 5 augustus in het Zuiderpark in Den Haag? Stichting Hindoe Onderwijs Nederland staat bij kinderland. Hier kunt u kennismaken met onze basisscholen in Den Haag, Utrecht, Almere, Rotterdam en Amsterdam! Ook Amriz.nl zal er zijn en een challenge voor de kinderen gaan verzorgen! Wij hopen u allemaal daar te mogen ontmoeten!
Zomervakantie

Zomervakantie

20 juli 2018 - Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Op maandag 3 september zien wij graag iedereen uitgerust terug.

Luchtkwaliteit SLS

17 juli 2018 - Schonere lucht en fijner licht op de Shri Laksmi

 

De Shri Laksmi School in Amsterdam krijgt een subsidie van de gemeente Amsterdam om de lucht- en lichtkwaliteit van de school te verbeteren. Dat heeft de gemeente Amsterdam bevestigd aan de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Hiermee heeft de stichting het pad van verregaande duurzaamheid ingezet. Het gebouw wordt verbouwd om de kinderen in een nog schoner klimaat op school te onderwijzen.

 

Schonere lucht en voldoende licht bevorderen het leerklimaat voor de kinderen op school, het is gezonder en het scheelt op de langere termijn in de energiekosten en vaste lasten van de school. “Dat is een win-winsituatie, omdat we er allemaal baat bij hebben. De kinderen leren binnen een gezonder en beter klimaat. Datzelfde geldt overigens ook voor de leerkrachten. Bovendien scheelt dit in de kosten voor de school, waardoor we weer meer geld overhouden voor de leerlingen en de school”, zegt voorzitter Rajesh Ramnewash van het College van Bestuur van de SHON. De subsidie valt onder het plan ‘Gezonde Schoolgebouwen Amsterdam 2017’ van de gemeente Amsterdam. Een deel van de kosten neemt de stichting op zich.

 

Ramnewash onderzoekt de mogelijkheden om ook de andere vestigingen van de SHON in Almere, Den Haag, Rotterdam en Utrecht te verduurzamen. Hij is daarover met verschillende partijen in overleg. “Duurzaamheid past bij de Hindoe-identiteit van onze scholen. We leren in het Hindoeïsme zuinig te zijn op alle levende wezens en onze omgeving. Daar hoort ook bij dat we bewuster met het milieu omgaan. Dat gaan we in Amsterdam dus doen door een schonere lucht en beter licht in het schoolgebouw van de Shri Laksmi School.”

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

20 juni 2018 - Het is ons wederom gelukt om mee te doen met de Avondvierdaagse. Zoals elk jaar heeft de SLS weer heel veel sportieve en gezellige lopers. Dit jaar hebben wij 115 leerlingen die meelopen voor een medaille. Heel goed allemaal en veel wandelplezier!!!
50 jaar Bijlmer

50 jaar Bijlmer

20 juni 2018 - Leerlingen van verschillende basisscholen in Amsterdam zuidoost schreven ter ere van 50 jaar Bijlmer verhalen over hoe zij wonen, spelen en leven in de Bijlmermeer.

 

De verhalen zijn gebruikt in een film. De leerlingen van groep 8A van onze school zijn ook te zien in deze film.

 

Film: ''Bijlmer 50 The Movie''

U kunt hier klikken om de fim te bekijken (wachtwoord:50bijlmer)

NK Wielrennen Kampioen 2018

NK Wielrennen Kampioen 2018

18 juni 2018 - Op zondag 17 juni 2018 heeft het Nederlands Kampioenschap wielrennen plaatsgevonden in Steenbergen.

 

Tyler zit bij ons op school en heeft voor de 4e keer het Nederlands Kampioenschap gewonnen. Er deden 50 renners mee in de categorie waarin Tyler zat.

 

Tyler kwam solo over de finish met een voorsprong van 1minuut 15.

 

Wij feliciteren Tyler met dit behaalde resultaat en zijn erg trots op hem!!!

Nederlands Kampioenschap wielrennen

Nederlands Kampioenschap wielrennen

14 juni 2018 - Tyler Eyk zit in groep 7A op de SLS. Zondag 17 juni gaat hij weer de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap.

 

Kom je hem hierbij aanmoedigen? Klik hier voor de flyer.

International Yoga Day: zondag 17 juni

14 juni 2018 - Op zondag 17 juni wordt op het Museumplein te Amsterdam de jaarlijkse International Yoga Day gevierd. Klik hier voor de flyer. 

Educatief Programma Jongeren ( EPJO)

08 juni 2018 - Op donderdag 7 juni kregen de kinderen van groepen 7 en 8 bezoek van de politie. Dit was in het kader van het Educatief Programma voor Jongeren (EPJO).  

 

Het Educatief Programma Jongeren – EPJO – is een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen (11-12 jaar) van de basisschool. 

Doelstelling van dit programma is om kinderen op een nog beïnvloedbare leeftijd kennis te laten maken met regels, gezag, respect en keuzes.

 

Het was erg bijzonder dat de politieagenten wilden meedoen met het gebed van ons.

 

Programmeren in Nemo Science Museum

Programmeren in Nemo Science Museum

30 mei 2018 - Aanstaande zaterdag 2 juni organiseert Codestarter in NEMO Science Museum voor de vierde keer hét Codestarter Evenement, waarbij kinderen leren hoe spannend en uitdagend programmeren is. In het persbericht hieronder wat meer informatie. Kunnen jullie de uitnodiging verspreiden onder de leerlingen/ouders van groep 5 t/m 8? De workshops zijn in de eerste instantie voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar enthousiaste kinderen van 7 en 13 kunnen ook zeker meedoen.

 

Ervaar zaterdag 2 juni in NEMO Science Museum hoe spannend en uitdagend programmeren is. Bestuur een robot, programmeer een computerspel, print je eigen 3D sleutelhanger of ga als een detective op zoek naar een voortvluchtige spion. Na afloop bezoek je de tentoonstellingen in NEMO. Het evenement is gratis en voor alle kinderen van 8-12 jaar. Schrijf je gratis in via: https://www.nemosciencemuseum.nl/codestarter  

Hindoestaanse Immigratie

Hindoestaanse Immigratie

30 mei 2018 - Op dinsdag 5 juni 2018 is het precies  145 jaar geleden dat het eerste schip met ongeveer 400 Brits-Indische contractarbeiders, de Lalla Rookh, in Suriname arriveerde. De Hindoestaanse immigratie is een dag om stil bij te staan en te reflecteren naar het verleden, zodat wij kunnen waarderen wat wij nu hebben. Het is ook een dag om te beseffen dat wij met dezelfde vooruitstrevendheid als die van onze voorouders, ongeacht de situatie, de toekomst moeten omarmen.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12