Nieuws - pagina 5

Sinterklaas

05 december 2018 - De Sint is vandaag langs geweest op de SLS. De leerlingen van groepen 1 t/m 4 kregen een cadeautje van de Sint en de leerlingen van groepen 5 t/m 8 hebben prachtige surprises gemaakt voor elkaar.

Afsluiting Science week

30 november 2018 - Vandaag hebben we de Science week heel feestelijk afgesloten. In alle groepen waren de verschillende werkstukken goed zichtbaar. Er is veel gewerkt aan de techniekweek. Wij hadden ook bezoek van stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing.

 

MadScience teaser

23 november 2018 - Volgende week is het dan zover, de scienceweek! Van MadScience hebben we een teaser ontvangen waarin een van de gekke professoren de leerlingen rechtstreeks aanspreekt.

Science week

Science week

20 november 2018 - Van 26 t/m 30 november 2018 hebben wij op onze school de Science week. Tijdens deze week maken, ervaren, doen en ondervinden de leerlingen van alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Daarnaast krijgen ze gastlessen en uitstapjes aangeboden.

 

Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid

16 november 2018 - Van 16 tot en met 23 november is het de Week van de Mediawisheid. Dit is een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen, ouders, leerkrachten en professionals. De campagneweek wordt elk jaar georganiseerd en dit jaar vindt alweer de negende editie plaats.

 

Thema 2018: ‘Heb jij het onder de duim?’

 

 

30 jaar SHON

15 november 2018 - In het AD/HC is op woensdag 14 november 2018 een artikel verschenen over het dertig jaar bestaan van het Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).

 

U kunt hier klikken om het artikel te lezen.

 

EU-Schoolfruit

EU-Schoolfruit

12 november 2018 - Deze week starten wij met het EU-Schoolfruitprogramma. De komende twintig weken krijgen alle leerlingen iedere week 3 stuks groente en fruit. En dat helemaal gratis dankzij de financiering van de Europese Unie. EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten.

 

Het hebben van een groente- en fruitbeleid komt steeds meer voor bij basisscholen. Dit blijkt uit de evaluatie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018.

 

Scholen met een beleid op het gebied van gezonde voeding geven aan het belangrijk te vinden om het eten van gezonde voeding bij de kinderen aan te moedigen.

 

Divaliviering

Divaliviering

29 oktober 2018 - Dit jaar viert de Shri Laksmischool het Divalifeest samen met de ouders op dinsdag 6 november 2018 van 19:30 – 22:30 uur.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

18:30 – 19:30 uur: Fakkeloptocht

19:30 – 22:30 uur: cultureel programma en Diamonds 2000

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Wilt u deelnemen aan dit feest, haal dan uw entreebewijs(beperkt)

vanaf woensdag 31 oktober t/m 4 november 2018 op bij de administratie van de Shri Laksmischool.

 

P.S u kunt alleen met een entreebewijs binnen

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens:

De  feestcommissie van Shri Laksmischool

                       &

Stichting Holidivali Amsterdam

Uitnodiging Lights of Divali, zaterdag 3 november Zuiderstrandtheater Den Haag

26 oktober 2018 - Alle ouders en leerlingen zijn van harte uitgenodigd voor Lights of Divali, een bijzonder cultureel programma op zaterdag 3 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 
Lees meer ›

Herfstvakantie

17 oktober 2018 - Namens het team van de SLS wensen wij u een fijne herfstvakantie

Gastles olie en vet

15 oktober 2018 - 

De leerlingen uit groep7A hebben vandaag een gastles gehad over het maken van Margarine. De les ging over de verzadigde en onverzadigde vetten.

Het geheugensteuntje VERzadigd (staat voor verkeerd want daarvan mag je niet teveel) en Onverzadigd (staat voor OKE).

 

De gastles bestond uit 4 delen 


-          Quiz (

-          Herkomst olie 

-          Gezondheid 

-          Margarine maken 

Aan het eind van de les hebben ze ook hun eigen broodje mogen besmeren met zelfgemaakte margarine.

Voor meer foto's kunt u kijken in het album "Gastles olie en vet"

 

Gandhiherdenking

03 oktober 2018 - Ter herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi hebben de leerlingen van de De Shri Laksmi school een bezoek gebracht aan het standbeeld van Gandhi aan de Churchillaan te Amsterdam.  Ook dit jaar hebben de leerlingen prachtig gezongen.

Gandhi Jayanti

Gandhi Jayanti

25 september 2018 - 

Mahatma K.Gandhi Peace Walk Amsterdam Zuidoost.

Mede gerealiseerd door het bestuur van Shri Laksmischool.

BASISSCHOOLLEERLINGEN SPORTIEF UITGEDAAGD TIJDENS NATIONALE SPORTWEEK

BASISSCHOOLLEERLINGEN SPORTIEF UITGEDAAGD TIJDENS NATIONALE SPORTWEEK

21 september 2018 - 

Van 15 tot en met 29 september vindt voor de vijftiende keer de Nationale Sportweek plaats. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

 

Dinsdag 25 september is er in Zuidoost een Budo Dag voor basisscholen in het Bijlmersportcentrum. 450 kinderen maken onder schooltijd kennis met verschillende Budo sporten, zoals judo, taekwondo en boksen.

 

De lessen worden door lokale Budo aanbieders gegeven. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om na deze dag gratis proeflessen te volgen bij de aanbieders. Zo kunnen ze goed ontdekken welke sport ze leuk vinden.

Informatieavond

Informatieavond

10 september 2018 -  

Datum:          Dinsdag 18 september 2018

Tijd:               17:30 – 20:30 uur

Plaats:           Aula Shri Laksmischool

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

 17:30 uur – 19:00 uur

Algemene schoolinformatie door de schoolleiding en enkele externe instanties

Zoals politie, OKA, Pestdeskundige informatie waaronder pesten en cyber pesten door Theo Klungers Willeke Rol zal vertellen over hoogbegaafde en meer begaafde kinderen (plusklassen) en Itse Godtschalk over mediawijsheid.

 

19:00 uur – 19:55 uur

Groepsinformatie door de groepsleerkrachten in hun eigen lokaal

(in 1 ronde van ongeveer 30 minuten en een 2de ronde van 20 minuten)

 

19:55 uur - 20:30 uur

Informatie uitsluitend voor de ouders van groep 8.

 

Jaarplanning 2018-2019

Jaarplanning 2018-2019

07 september 2018 - Hier vindt u de jaarplanning van het schooljaar 2018-2019

Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur

25 augustus 2018 - Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur, naar aanleiding van de start van het schoojaar 2018-2019:

 

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

23 juli 2018 - Komt u ons ook bezoeken op het Milan Summer Festivalop 3, 4 en 5 augustus in het Zuiderpark in Den Haag? Stichting Hindoe Onderwijs Nederland staat bij kinderland. Hier kunt u kennismaken met onze basisscholen in Den Haag, Utrecht, Almere, Rotterdam en Amsterdam! Ook Amriz.nl zal er zijn en een challenge voor de kinderen gaan verzorgen! Wij hopen u allemaal daar te mogen ontmoeten!
Zomervakantie

Zomervakantie

20 juli 2018 - Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Op maandag 3 september zien wij graag iedereen uitgerust terug.

Luchtkwaliteit SLS

17 juli 2018 - Schonere lucht en fijner licht op de Shri Laksmi

 

De Shri Laksmi School in Amsterdam krijgt een subsidie van de gemeente Amsterdam om de lucht- en lichtkwaliteit van de school te verbeteren. Dat heeft de gemeente Amsterdam bevestigd aan de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Hiermee heeft de stichting het pad van verregaande duurzaamheid ingezet. Het gebouw wordt verbouwd om de kinderen in een nog schoner klimaat op school te onderwijzen.

 

Schonere lucht en voldoende licht bevorderen het leerklimaat voor de kinderen op school, het is gezonder en het scheelt op de langere termijn in de energiekosten en vaste lasten van de school. “Dat is een win-winsituatie, omdat we er allemaal baat bij hebben. De kinderen leren binnen een gezonder en beter klimaat. Datzelfde geldt overigens ook voor de leerkrachten. Bovendien scheelt dit in de kosten voor de school, waardoor we weer meer geld overhouden voor de leerlingen en de school”, zegt voorzitter Rajesh Ramnewash van het College van Bestuur van de SHON. De subsidie valt onder het plan ‘Gezonde Schoolgebouwen Amsterdam 2017’ van de gemeente Amsterdam. Een deel van de kosten neemt de stichting op zich.

 

Ramnewash onderzoekt de mogelijkheden om ook de andere vestigingen van de SHON in Almere, Den Haag, Rotterdam en Utrecht te verduurzamen. Hij is daarover met verschillende partijen in overleg. “Duurzaamheid past bij de Hindoe-identiteit van onze scholen. We leren in het Hindoeïsme zuinig te zijn op alle levende wezens en onze omgeving. Daar hoort ook bij dat we bewuster met het milieu omgaan. Dat gaan we in Amsterdam dus doen door een schonere lucht en beter licht in het schoolgebouw van de Shri Laksmi School.”

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12