Nieuws - pagina 11

Rijksmuseum

26 juni 2016 - KOM DAT ZIEN! De nieuwe aanwinst - het tweeluik Marten en Oopjen geschilderd in 1634 door Rembrandt wordt gratis tentoongesteld! Zaterdag 2 juli is het Rijksmuseum van ’s morgens 9:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur open voor iedereen. GRATIS! Voor meer informatie kunt u de website bezoeken  www.rijksmuseum.nl
143 jaar Hindoestaanse Immgratie

143 jaar Hindoestaanse Immgratie

05 juni 2016 - 
Lees meer ›
Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

17 mei 2016 - 
Lees meer ›
Oud-leerling blikt terug op kinderjaren op de Shri Laksmi School

Oud-leerling blikt terug op kinderjaren op de Shri Laksmi School

09 mei 2016 - 

 

Heb je je weleens afgevraagd hoe het leven er over 10 of 15 jaar uitziet, vanaf het moment dat je op de basisschool zat? Wie is de persoon geworden die toen een kind was? Hoe heeft hij/zij de periode tijdens zijn/haar basisschool ervaren?


Lees meer ›

Schoolfotograaf

19 april 2016 - Maandag 23 mei 2016 is het weer zover!

De schoolfotograaf komt weer langs bij ons.

 

 

Cito Eindtoets groep 8

18 april 2016 - 
Dinsdag 19 april 2016 begint de afname van de Cito Eindtoets voor de leerlingen van groep 8. 
Het is interessant om precies te weten welke onderdelen deze toets bevat.
In de afbeelding hieronder vind je een overzicht hiervan.

Download:
cp/uploads/nieuws/eindcito.jpg ›
Navratri

Navratri

07 april 2016 - Navratri (ook: Navaratri or Navaratra) vindt jaarlijks in maart/april plaats. Dit jaar is het vanaf donderdag 7 t/m donderdag 14 april 2016. 

De festiviteiten duren negen dagen en nachten en richten zich voornamelijk op de verering van de godin Durga ('ongenaakbare'), één van de negen namen of verschijningsvormen van Parvati, het vrouwelijke aspect dan wel de echtgenote van de god Shiva.

 

Elke nacht eert een ander kant van de universele moeder:

 

nacht een: Shree Sjailputri

nacht twee: Shree Brahmacharini

nacht drie: Shree Chandraghanta

nacht vier: Shree Kusjmanda

nacht vijf: Shree Skanda Mata

nacht zes: Shree Katjani

nacht zeven: Shree Kalaratri

nacht acht: Shree Mahagauri

nacht negen: Shree Siddhidatri

 

Namens het team van de Shri Laksmischool een Shubh Navratri toegewenst. 

Mailprobleem opgelost

07 april 2016 - De mailproblemen zijn opgelost; u hoeft eerder verzonden e-mails niet opnieuw te sturen.

Problemen met het ontvangen van mail

07 april 2016 - Op dit moment zijn er problemen met het ontvangen van e-mail. Mocht u een mail hebben verzonden en geen reactie hebben ontvangen (bijv afwezigheidsmelding) dan is deze niet doorgekomen. Onze systeembeheerder is druk bezig om dit probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Bij dringende zaken adviseren wij u om te bellen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.
Holi-groet

Holi-groet

23 maart 2016 - Subh Holi allemaal! Namens alle medewerkers van de Shri Laskmi School, alsmede Stichting Hindoe Onderwijs (zie bijgaande Holi-groet)
Download:
Holi-groet SHON ›

Holika Dahan 22 maart 2016

22 maart 2016 - Dinsdag 22 maart 2016 organiseert Stichting Holi Divali Amsterdam een Holika Dahan op de Anton de Komplein. Er vertrekt een optocht vanuit de Shri Laksmi School. Wij verzamelen om 18.30 uur.

Week van het geld

16 maart 2016 - De Week van het geld 2016 vindt plaats van 14 tot en met 18 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! 

Week van de lentekriebels

16 maart 2016 - Ook dit jaar besteedt de school aandacht aan de Week van de Lentekriebels. Wij hebben de week feestelijk geopend met het Lentekriebelslied, gezongen door bekende Nederlanders Pepijn Gunneweg en Anniek Pheifer. Het lied gaat over verliefdheid en verkering vragen. De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over relaties en verliefd zijn. De kinderen krijgen vandaag een mooie ballon mee in de vorm van een hart. 

Registreren bij Mijnschoolinfo.nl

07 maart 2016 - Registreren bij Mijnschoolinfo.nl

 Vlak voor de voorjaarsvakantie heeft u in de lotus gelezen dat er een nieuw ouderportaal van start gaat vandaag: Mijnschoolinfo.nl. Wij willen u vragen de registratie zo spoedig mogelijk te voltooien. Vandaag starten we met de informatievoorziening via dit systeem. In het portaal  vindt u onder 'Mailings' een uitgebreide handleiding voor ouders. Overigens zullen we dit langzaam opbouwen, u hoeft dus zeker nog niet alle ins&outs van het systeem te kennen. 

Vandaag krijgt uw zoon of dochter een brief mee met een koppelcode waarmee u meerdere mailadressen kunt registreren, bijv voor vader én moeder. Wij raden u aan om dit te doen. Mocht u later van mailadres veranderen, dan kunt u dit in het systeem aangeven. Via Privacyinstellingen kunt u zelf aangeven welke gegevens zichtbaar zijn voor andere ouders uit de groep van uw zoon of dochter. Standaard staat dit ingesteld op alleen de naam. De berichten en mailings in Mijnschoolinfo zijn alleen zichtbaar voor de geregistreerde ouders van de kinderen uit de geselecteerde groepen.

 

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

26 februari 2016 - Het hele team van de Shri Laksmischool wenst u een prettige voorjaarsvakantie. Wij hopen alle kinderen op maandag 7 maart terug te zien op school.
3D printen op de Shri Laksmi School

3D printen op de Shri Laksmi School

15 februari 2016 - De Shri Laksmi School in Amsterdam-Zuidoost is onlangs in groep 6 en 7 gestart met lessen over 3D printen. “Van de 30 scholen in dit stadsdeel zijn wij 1 van de 2 die hiermee zijn begonnen”, zegt  directeur Rabin Mathoera. Reden genoeg om hem een aantal vragen voor te leggen.  

Door Stuart Kensenhuis

 


Lees meer ›
Prettige feestdagen

Prettige feestdagen

22 december 2015 - Het team van de Shri Laksmischool wenst u alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Het kerstdiner

16 december 2015 - Op woensdagavond 16 december hebben de leerlingen het kerstdiner op school. De deur gaat om 16:45 uur open. De ouders en leerlingen mogen naar de klas om hun gerechten te brengen en een kijkje te nemen in de klas. Om 17:00 uur gaat de schoolbel en worden de ouders verzocht het klaslokaal te verlaten. De ouders mogen ook in de aula blijven wachten. De ouderraad heeft voor koffie, thee en koekjes gezorgd. Om 18:30 uur gaat de schoolbel. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 lopen naar de voordeur met de leerkracht. Over ongeveer 5 tot 10 minuten gaat de schoolbel weer en lopen de groepen 4 t/m 8 met de leerkracht naar de voordeur. Wij hopen op een welgeslaagde kerstdiner samen met de kinderen.
Donderdag is een normale schooldag en vrijdag gaat de school om 12:00 uur uit. 
Het Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest

05 december 2015 - Op vrijdag 4 december hebben wij het Sinterklaasfeest gevierd op school. De groepen 1 t/m 4 hebben Sinterklaas ontvangen in de aula. Ze hebben flink gezongen en de pieten hebben pepernoten gestrooid. Daarna is Sinterklaas met zijn pieten op bezoek geweest bij de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 hebben lootjes getrokken en surprises gemaakt. Ook zij hebben aan het einde van de ochtend Sinterklaas en de pieten gegroet in de aula. Het was een hele leuke, spannende dag. 
Onafhankelijkheid van Suriname

Onafhankelijkheid van Suriname

25 november 2015 - Ongeveer 40 jaar geleden verlieten veel Surinamers hun thuisland om naar Nederland te emigreren. De op handen zijnde onafhankelijkheid zorgde voor veel onrust in het land. Wijkcentrum Kormelink, te Amsterdam, stond op woensdag 25 november stil bij deze gebeurtenis. De leerlingen uit groep 8 waren uitgenodigd voor een informatieve ochtend over de onafhankelijkheid van Suriname. De informatie bestond uit filmpjes en een prachtige tentoonstelling.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12