Nieuws - pagina 11

Problemen met het ontvangen van mail

07 april 2016 - Op dit moment zijn er problemen met het ontvangen van e-mail. Mocht u een mail hebben verzonden en geen reactie hebben ontvangen (bijv afwezigheidsmelding) dan is deze niet doorgekomen. Onze systeembeheerder is druk bezig om dit probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Bij dringende zaken adviseren wij u om te bellen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.
Holi-groet

Holi-groet

23 maart 2016 - Subh Holi allemaal! Namens alle medewerkers van de Shri Laskmi School, alsmede Stichting Hindoe Onderwijs (zie bijgaande Holi-groet)
Download:
Holi-groet SHON ›

Holika Dahan 22 maart 2016

22 maart 2016 - Dinsdag 22 maart 2016 organiseert Stichting Holi Divali Amsterdam een Holika Dahan op de Anton de Komplein. Er vertrekt een optocht vanuit de Shri Laksmi School. Wij verzamelen om 18.30 uur.

Week van het geld

16 maart 2016 - De Week van het geld 2016 vindt plaats van 14 tot en met 18 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! 

Week van de lentekriebels

16 maart 2016 - Ook dit jaar besteedt de school aandacht aan de Week van de Lentekriebels. Wij hebben de week feestelijk geopend met het Lentekriebelslied, gezongen door bekende Nederlanders Pepijn Gunneweg en Anniek Pheifer. Het lied gaat over verliefdheid en verkering vragen. De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over relaties en verliefd zijn. De kinderen krijgen vandaag een mooie ballon mee in de vorm van een hart. 

Registreren bij Mijnschoolinfo.nl

07 maart 2016 - Registreren bij Mijnschoolinfo.nl

 Vlak voor de voorjaarsvakantie heeft u in de lotus gelezen dat er een nieuw ouderportaal van start gaat vandaag: Mijnschoolinfo.nl. Wij willen u vragen de registratie zo spoedig mogelijk te voltooien. Vandaag starten we met de informatievoorziening via dit systeem. In het portaal  vindt u onder 'Mailings' een uitgebreide handleiding voor ouders. Overigens zullen we dit langzaam opbouwen, u hoeft dus zeker nog niet alle ins&outs van het systeem te kennen. 

Vandaag krijgt uw zoon of dochter een brief mee met een koppelcode waarmee u meerdere mailadressen kunt registreren, bijv voor vader én moeder. Wij raden u aan om dit te doen. Mocht u later van mailadres veranderen, dan kunt u dit in het systeem aangeven. Via Privacyinstellingen kunt u zelf aangeven welke gegevens zichtbaar zijn voor andere ouders uit de groep van uw zoon of dochter. Standaard staat dit ingesteld op alleen de naam. De berichten en mailings in Mijnschoolinfo zijn alleen zichtbaar voor de geregistreerde ouders van de kinderen uit de geselecteerde groepen.

 

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

26 februari 2016 - Het hele team van de Shri Laksmischool wenst u een prettige voorjaarsvakantie. Wij hopen alle kinderen op maandag 7 maart terug te zien op school.
3D printen op de Shri Laksmi School

3D printen op de Shri Laksmi School

15 februari 2016 - De Shri Laksmi School in Amsterdam-Zuidoost is onlangs in groep 6 en 7 gestart met lessen over 3D printen. “Van de 30 scholen in dit stadsdeel zijn wij 1 van de 2 die hiermee zijn begonnen”, zegt  directeur Rabin Mathoera. Reden genoeg om hem een aantal vragen voor te leggen.  

Door Stuart Kensenhuis

 
Lees meer ›

Prettige feestdagen

Prettige feestdagen

22 december 2015 - Het team van de Shri Laksmischool wenst u alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Het kerstdiner

16 december 2015 - Op woensdagavond 16 december hebben de leerlingen het kerstdiner op school. De deur gaat om 16:45 uur open. De ouders en leerlingen mogen naar de klas om hun gerechten te brengen en een kijkje te nemen in de klas. Om 17:00 uur gaat de schoolbel en worden de ouders verzocht het klaslokaal te verlaten. De ouders mogen ook in de aula blijven wachten. De ouderraad heeft voor koffie, thee en koekjes gezorgd. Om 18:30 uur gaat de schoolbel. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 lopen naar de voordeur met de leerkracht. Over ongeveer 5 tot 10 minuten gaat de schoolbel weer en lopen de groepen 4 t/m 8 met de leerkracht naar de voordeur. Wij hopen op een welgeslaagde kerstdiner samen met de kinderen.
Donderdag is een normale schooldag en vrijdag gaat de school om 12:00 uur uit. 
Het Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest

05 december 2015 - Op vrijdag 4 december hebben wij het Sinterklaasfeest gevierd op school. De groepen 1 t/m 4 hebben Sinterklaas ontvangen in de aula. Ze hebben flink gezongen en de pieten hebben pepernoten gestrooid. Daarna is Sinterklaas met zijn pieten op bezoek geweest bij de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 hebben lootjes getrokken en surprises gemaakt. Ook zij hebben aan het einde van de ochtend Sinterklaas en de pieten gegroet in de aula. Het was een hele leuke, spannende dag. 
Onafhankelijkheid van Suriname

Onafhankelijkheid van Suriname

25 november 2015 - Ongeveer 40 jaar geleden verlieten veel Surinamers hun thuisland om naar Nederland te emigreren. De op handen zijnde onafhankelijkheid zorgde voor veel onrust in het land. Wijkcentrum Kormelink, te Amsterdam, stond op woensdag 25 november stil bij deze gebeurtenis. De leerlingen uit groep 8 waren uitgenodigd voor een informatieve ochtend over de onafhankelijkheid van Suriname. De informatie bestond uit filmpjes en een prachtige tentoonstelling.
Lees meer ›
Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt

12 november 2015 - Vandaag hebben de kinderen op school gezamenlijk ontbeten. De kinderen ontbeten aan een mooi gedekte tafel. Daarop lagen vrolijke placemats met een Ontbijtspel: een geheugenspel dat kinderen laat raden waar de ingrediënten van hun ontbijt vandaan komen. Door mee te doen aan het Nationaal Schoolontbijt ervaren ze hoe het is om de dag goed te beginnen. De dag starten met een gezond ontbijt is heel belangrijk. Ontbijten geeft energie, het levert voedingsstoffen, het helpt de stoelgang, houdt je op gezond gewicht en is lekker en gezellig. Wij hopen dat thuis de tijd genomen wordt om heerlijk en gezond te ontbijten. 
Subh Divali

Subh Divali

11 november 2015 - Wij wensen u allen een Subh Divali namens het team van de Shri Laksmi School.
Dankbetuiging Shri Laksmi School 25 jaar

Dankbetuiging Shri Laksmi School 25 jaar

01 november 2015 - 
25- jarig jubileum Shri Laksmi School

25- jarig jubileum Shri Laksmi School

31 oktober 2015 - Op Vrijdag 30 oktober 2015 vierde de Shri Laksmi School haar 25- jarig jubileum.

Klik hier voor een fotoimpressie

Bezoek Tanja Jadnanansing

06 oktober 2015 - Tanja Jadnanansing is maandag 5 oktober bij ons langs geweest op school. Tanja is een oud- leerling van meneer Mathoera in Suriname geweest. Zij is afgestudeerd als jurist en op haar 26ste is zij lid geworden van de politieke partij PvDA. Ook werkt ze in de publieke omroep. Ze is langs meerdere klassen geweest om zich voor te stellen en kinderen de gelegenheid te geven vragen te stellen over politiek. 
Gandhi viering

Gandhi viering

03 oktober 2015 - Vrijdag 2 oktober 2015 heeft de school meegedaan aan de geboorteherdenking van Mahatma Gandhi. Zoals elk jaar heeft er een groepje leerlingen opgetreden bij het standbeeld van Mahatma Gandhi aan de Churchillaan. Het koor, onder leiding van Dhr. Droeh Nankoe, had heel goed gerepeteerd. Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti. Bij Raj Ghat, een monument pal aan de rivier de Yamuna in New Delhi, wordt zijn favoriete lied Raghupati Raghava gezongen en wordt op de ouderwetse wijze katoen gesponnen.
Een bekende uitspraak van Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."
Mandelstamproject

Mandelstamproject

26 september 2015 - Op vrijdag 25 september 2015 waren de kinderen van de groepen 7 en 8 aanwezig bij de onthulling van het 'Monument voor de liefde' in de Nadezjda Mandelstamstraat tegenover onze school.  De Nadezjda Mandelstamstraat is vernoemd naar de Russische schrijfster
Nadezjda Mandelstam, een vrijheidsstrijder in Rusland ten tijde van Stalin. Een eerste versie van 'Monument voor de liefde' staat bij de Universiteit in Sint Petersburg.
Lees meer ›
Hou 'T Schoon

Hou 'T Schoon

19 september 2015 - Hou "T Schoon is een televiesieprogramma van RTL Telekids in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het is een programma voor de leerlingen van de basisschool van groep 5 t/m 8. Het doel ervan is om de leerlingen bewuster te maken van het zwerfafval om ons heen. In dit televisieprogramma strijden twee teams van twee verschillende wijken uit Amsterdam tegen elkaar. Onze school doet mee aan dit programma. Voor dit programma zijn er twee leerlingen uitgekozen. Deze zijn:

1. Tiago Mangal van groep 5B
2. Sanjeev Thakoer van groep 8A.

Komt u op zondag 27september naar het Flevoparkbad om ons team aan te moedigen?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12