Groep 6/7

Groep 6/7 bestaat uit 15 kinderen van groep 6 en 11 kinderen van groep 7, juf Sita en onze lio-er meester Dave. Wij hebben ernorm veel zin in het nieuwe schooljaar en wij gaan er samen een geweldig en leerzaam jaar van maken!

BERICHTEN

15 jun 2018 - Vleermuis op de schooltuinen
Preview foto

13 apr 2018 - Schooltuinen
Preview foto De kinderen van groep 6 hebben de eerste buitenles gehad. Ze hebben geleerd hoe je de grond bemest, aardappelen poot en radijsjes zaait. Ze zijn dus weer een leuke ervaring rijker!

23 mrt 2018 - Verkeersexamen

Alle leerlingen van groep 7 hebben het verkeersexamen vandaag gehaald

 

 


09 mrt 2018 - Holi 2018

13 feb 2018 - Video van hoe ik een schooltuin naambordje maak.
Beste ouders ,

 

Als u op de onderstaande site klikt, ziet u een video hoe u een naambordje van uw kind voor de schooltuin maakt.

Succes!

 

www.amsterdam.nl/schooltuinen/naambord.

 

 

Juf.Nirmala Shankar

Download:
naambord.

26 jan 2018 - Eerste binnles groep 6
Preview foto De kinderen van groep 6 hebben deze week hun eerste schooltuin binnenles gehad. Ze hebben kennisgemaakt met meester Kees. De kinderen hebben informatie gekregen over hun toekomstige tuintjes, hoe je schooltuinbord eruit moet zien en een speurtocht gemaakt. De tweede binnenles is donderdag 8 februari.

07 dec 2017 - Bibliotheek bezoeken
Schatgraven

 

Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de woordenschat. Maar lezen kan ook erg leuk zijn. Kinderen zullen meer lezen wanneer ze het leuk vinden. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je een boek hebt dat bij je past. En wat is nu een betere plek om dat boek te vinden en om je eigen smaak te ontdekken dan de bibliotheek.

 

Om de drempel naar de bibliotheek voor alle kinderen te verlagen en om de kinderen beter wegwijs te maken tussen al die boeken, is in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam het lesprogramma ‘Schatgraven’ ontwikkeld.

 

‘Schatgraven’ is een programmaserie voor de groepen 4-8. De OBA wil van elk kind een enthousiaste lezer maken en daar heb je leuke, spannende en actuele boeken voor nodig. De bibliotheek is een schatkamer vol prachtige verhalen. Dit programma bestaat uit drie bibliotheekbezoeken in drie maanden. Elke les bestaat uit een leespromotieactiviteit én het uitzoeken van een boek om op school te lezen.

  

Kinderen die iedere dag een kwartier lezen, leren 1.000 woorden extra per jaar. Leerlingen die regelmatig vrij lezen scoren bovendien hoger op schrijven, grammatica en woordenschat.

 

Doel

 

Leerlingen krijgen (meer) plezier in lezen

• Leerlingen ontdekken aan welk soort boeken (verhalen, gedichten, informatieve teksten) zij het meeste plezier beleven

• Leerlingen raken vertrouwd met de bibliotheek

 

Uitvoering

 

Schatgraven bestaat uit drie bezoeken van 30 minuten. Elk bezoek bestaat uit een boekpromotieactiviteit. (Bijvoorbeeld: hoe kies je een boek, themagerichte boekpromotie, verschillende soorten boeken, kinderjury en meer) Daarna kiezen de leerlingen een boek om mee te nemen naar school. Zij worden hierbij begeleid door de bibliothecaris.


07 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Afgelopen 5 december was het weer Sinterklaas. Ook in groep 6/7. De Sint was zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar erg druk, dus waren alle kinderen hulpsinterklaas. De kinderen hadden lootjes getrokken en voor elkaar cadeautjes gekocht, waarna ze thuis druk aan de slag zijn gegaan met dichten en het maken van surprises. Enkele dagen voor het feest begonnen de surprises langzaam binnen te stromen, en op 5 December stond de klas vol met prachtige kunstwerken.

Toen we met z’n allen in een kring om de surprises zaten konden we eindelijk beginnen met het uitpakken van de cadeaus. Er werden liederen gezongen en één voor één droegen de kinderen hun gedicht voor aan de hele klas.

Tenslotte kwam de Sint zelf ook nog even langs met zijn Pieten om ons wat pepernoten te brengen. Die hadden we wel verdiend na al dat harde werk!


29 nov 2017 - Jump-in
Preview foto Jump-in

 

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk, jong en oud. Wij willen daarom dat onze kinderen gezond opgroeien en stimuleren hen om gezonder te eten en te drinken en voldoende te bewegen. Fitte kinderen leren beter, presteren beter op school en zijn geconcentreerder in de klas.

 

Het scholenprogramma Jump-in helpt scholen gezondheid op de agenda te zetten en te houden met o.a. persoonlijke ondersteuning, tips en advies en ook een paar gastlessen.

Deze week hebben de kinderen les gehad over 'gezonde traktatie' en een 'gezonde lunch'.

 

Bij deze lessen kregen ze een traktatiewaaier en een lunchbox cadeau.


27 nov 2017 - Eerste binnenles schooltuinen
Preview foto Deze les ging over de herfst, waarom bladeren verkleuren en vallen en ook hebben de kinderen schimmel bestudeerd onder een microscoop.

 

Vrijdag 1 december is de tweede, tevens laatste binnenles voor groep 7. Deze les wordt afgesloten met een quiz.


06 nov 2017 - Spreekbeurt over pesten
Preview foto Ayana heeft haar spreekbeurt gehouden over pesten. Ze heeft het gehad over het verschil tussen plagen en pesten, welke rollen er zijn bij pesten en dat iedereen pesten kan stoppen.

29 sep 2017 - Laatste buitenles
Preview foto De kinderen hebben hun laatste buitenles afgesloten met het maken van prachtige bloemenkransen. Na de herfstvakantie volgen er nog twee binnenlessen.

08 sep 2017 - Schooltuinen
Terug op de schooltuin!

 

Voor de zomervakantie hebben de kinderen hard gewerkt. Ze hebben gezaaid, geplant en gewied. Tijdens de zomervakantie is het allemaal gegroeid en nu is de tijd van oogsten aangebroken. Wij vragen u dan ook om ervoor te zorgen dat uw kind altijd zijn of haar oogstspullen bij zich heeft. Dit zijn: de oogsttas, een schaar en elastiekjes.

 

Elke tuinles zal er wel iets geoogst worden, maar daarnaast zijn er op de tuin nog een aantal andere activiteiten. De kinderen zullen bloemen onder de loep nemen, soep koken en de winterwortelwedstrijd spelen.

 

Na de tuinlessen volgen er nog twee afsluitende binnenlessen.

 

We hopen op een aantal weken met prachtig weer en leuke, leerzame lessen.