Kwaliteit

Onze school staat voor kwalitatief lesgeven, met veel aandacht voor vernieuwing zoals digitaal onderwijs. Hierbij hanteren we uiteraard dezelfde kerndoelen als alle andere basisscholen in Nederland. Het enige verschil is dat wij vanuit een hindoeïstische levenshouding werken. 
Doel
Ons doel is onze leerlingen hun eigen culturele identiteit te leren ontwikkelen en te laten waarderen. Zo behouden ze hun eigen identiteit, maar kunnen ze wel optimaal integreren in de zeer dynamische multiculturele en multireligieuze Nederlandse samenleving.

Goede doorstroming
Ook de voorschool is in ons schoolgebouw gehuisvest. Dit maakt de overgang van de kleuterschool naar de basisschool voor de ouders en de leerlingen veel gemakkelijker. Voor de doorstroommogelijkheden naar de verschillende typen van het voortgezet onderwijs, kijken we steeds naar de capaciteiten en resultaten van elke leerling.

Leerlingenvolgsysteem
Onze school vindt het belangrijk om onderwijsachterstanden als gevolg van sociaal-culturele omstandigheden zo snel mogelijk op te sporen en op te heffen. Dit is mogelijk dankzij ons leerlingenvolgsysteem. Indien nodig krijgt elke leerling extra individuele begeleiding. Daarom zijn de Cito-eindscores van onze leerlingen al jarenlang gemiddeld hoger dan die van andere basisscholen in Amsterdam.