Nieuws

08 juli 2016

Nederlands Kampioen wielrennen

Nederlands Kampioen wielrennen
 

Tyler heeft 6 selectiewedstrijden moeten rijden in Noord Holland om deel te kunnen nemen aan het NK. Voor elke wedstrijd kreeg je een aantal punten. Nr. 1 uiteraard de meeste punten, nr. 2 weer iets minder enz.

 

Tyler won 4 wedstrijden en werd in de andere wedstrijden 2e. Dat betekende dat hij bovenaan de lijst van de Noord Hollandse selectie stond. Hij kon dus op rij 1 aan de start van het NK.

 

Er reden 35 renners mee uit het hele land, allen in hun eigen regio op dezelfde wijze geselecteerd.

 

Tyler op de eerste rij ging moeizaam van start. De eerste ronde kwam het hele peloton voorbij, met Tyler voorop. Tyler en Cyriel reden bijna alle wedstrijden op kop van het peloton. Ze reden 9,3 km in totaal, 6 rondes dat ze voorbij kwamen. Tyler deed veel kopwerk, waardoor het er op leek dat hij misschien uitgeput zou kunnen zijn voor de sprint naar de finish.

 

Het was een vrij lange sprint van 500 meter naar de finish. De laatste ronde: het peloton kwam er aan, maar Tyler besloot om 200 meter voor de finish volop de sprint aan te gaan en won met grote overmacht. Het liefst vier fietslengtes!

 

Hij werd hiermee voor de tweede keer Nederlands Kampioen, nu in categorie 2, de groep van 9 jarige jongens.

 

Hij heeft in de aanloop naar het NK enorm hard getraind, met trainingen en oefen wedstrijden door de weeks. Hierin nam hij deel aan een 5 banen toernooi in een groep met jongens die 2 jaar ouder waren. Bij DTS Zaandam won hij dik van deze jongens!

 

Wij van de Shri Laksmi school zijn beretrots op deze top wielrenner die jullie zeker in de gaten moeten houden. Ouders die hem moreel willen steunen moeten dit vooral doen. Er zijn al enkelen die naar de NK zijn geweest.