Nieuws

25 juni 2024

Een Leuke en Leerzame Fietsdag met klasgenoten

Vandaag op 25 juni hebben onze leerlingen van groep 8 een bijzondere en leerzame dag beleefd: fietsdag. Juf Cindy kwam langs om samen met de kinderen de fietsdag voor te bereiden. De kinderen werkten in tweetallen en gebruikten laptops, tablets en pc's om zich goed voor te bereiden. Daarna werd uiteraard gefietst!

Een Leuke en Leerzame Fietsdag met klasgenoten

Waarom Deze Fietsdag?

Fietsen is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse mobiliteit in Nederland. Door deze fietsdag leren onze leerlingen niet alleen veilig deelnemen aan het verkeer, maar ook hoe ze zich op een duurzame en gezonde manier kunnen verplaatsen. Dit project sluit perfect aan bij onze visie om kinderen niet alleen academisch, maar ook praktisch en sociaal te ontwikkelen.

Hoe Zag de Dag Eruit?

  • Informatieve Les: Cindy gaf een uitgebreide uitleg over het doel van de fietsdag en hoe de dag eruit zou zien. De leerlingen kregen inzicht in verkeersveiligheid en het belang van een goed onderhouden fiets.
  • Voorbereiding in Tweetallen: De leerlingen werkten in tweetallen en gebruikten digitale middelen om routes te plannen naar hun toekomstige middelbare scholen. Dit maakte het niet alleen leerzaam, maar ook leuk en interactief.
  • Fietsverhuur: Voor leerlingen zonder een goed werkende fiets, was er de mogelijkheid om een huurfiets te krijgen. Dit zorgt ervoor dat alle kinderen, ongeacht hun thuissituatie, kunnen deelnemen.
  • Groepsindeling: De leerlingen werden ingedeeld in fietsgroepjes. Hierbij werd rekening gehouden met de middelbare school waar de kinderen naartoe gaan, zodat ze samen met toekomstige klasgenoten konden fietsen.

Wat hebben de Kinderen Geleerd?

De leerlingen hebben geleerd hoe ze veilig kunnen fietsen in een stedelijke omgeving, hoe ze hun fiets goed moeten onderhouden, en hoe ze verkeersveiligheid in acht moeten nemen. Ook hebben ze de kans gekregen om hun toekomstige route naar de middelbare school te verkennen, wat hen helpt zich beter voor te bereiden op deze nieuwe fase in hun leven.

 

Over Shri Laksmi School

De Shri Laksmi School is een multiculturele basisschool in Amsterdam Zuidoost waar kinderen uit alle achtergronden welkom zijn. Wij geloven in een inclusieve gemeenschap waar cultuur, afkomst en religie geen barrières vormen, maar juist een verrijking zijn. Onze school streeft ernaar om alle kinderen een veilige, inspirerende en uitdagende leeromgeving te bieden.

Doe Mee!

Wilt u dat uw kind ook deel uitmaakt van deze prachtige gemeenschap? Of bent u nieuwsgierig naar de initiatieven en activiteiten die we organiseren? Kom langs of neem contact met ons op voor meer informatie. Samen bouwen we aan een sterke, betrokken en diverse wijk waar iedereen welkom is!