Nieuws - pagina 6

International Yoga Day: zondag 17 juni

14 juni 2018 - 

Op zondag 17 juni wordt op het Museumplein te Amsterdam de jaarlijkse International Yoga Day gevierd. Klik hier voor de flyer. 

Educatief Programma Jongeren ( EPJO)

08 juni 2018 - 

Op donderdag 7 juni kregen de kinderen van groepen 7 en 8 bezoek van de politie. Dit was in het kader van het Educatief Programma voor Jongeren (EPJO).  

 

Het Educatief Programma Jongeren – EPJO – is een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen (11-12 jaar) van de basisschool. 

Doelstelling van dit programma is om kinderen op een nog beïnvloedbare leeftijd kennis te laten maken met regels, gezag, respect en keuzes.

 

Het was erg bijzonder dat de politieagenten wilden meedoen met het gebed van ons.

 

Programmeren in Nemo Science Museum

Programmeren in Nemo Science Museum

30 mei 2018 - 

Aanstaande zaterdag 2 juni organiseert Codestarter in NEMO Science Museum voor de vierde keer hét Codestarter Evenement, waarbij kinderen leren hoe spannend en uitdagend programmeren is. In het persbericht hieronder wat meer informatie. Kunnen jullie de uitnodiging verspreiden onder de leerlingen/ouders van groep 5 t/m 8? De workshops zijn in de eerste instantie voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar enthousiaste kinderen van 7 en 13 kunnen ook zeker meedoen.

 

Ervaar zaterdag 2 juni in NEMO Science Museum hoe spannend en uitdagend programmeren is. Bestuur een robot, programmeer een computerspel, print je eigen 3D sleutelhanger of ga als een detective op zoek naar een voortvluchtige spion. Na afloop bezoek je de tentoonstellingen in NEMO. Het evenement is gratis en voor alle kinderen van 8-12 jaar. Schrijf je gratis in via: https://www.nemosciencemuseum.nl/codestarter  

Hindoestaanse Immigratie

Hindoestaanse Immigratie

30 mei 2018 - 

Op dinsdag 5 juni 2018 is het precies  145 jaar geleden dat het eerste schip met ongeveer 400 Brits-Indische contractarbeiders, de Lalla Rookh, in Suriname arriveerde. De Hindoestaanse immigratie is een dag om stil bij te staan en te reflecteren naar het verleden, zodat wij kunnen waarderen wat wij nu hebben. Het is ook een dag om te beseffen dat wij met dezelfde vooruitstrevendheid als die van onze voorouders, ongeacht de situatie, de toekomst moeten omarmen.

 

Meubilair SLS

25 mei 2018 - 

Het meubilair van de groepen 5 t/m 8 zijn vervangen. Het oud meubilair heeft een andere bestemming gekregen. De leerlingen van de Savitri school in Suriname zijn ontzettend blij met de stoelen en tafels die zij van ons hebben gekregen.

 

  

Privacybeleid

25 mei 2018 - 

Privacybeleid op school

 

Op onze school wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van onze leerlingen. In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Deze gegevens worden persoonsgegevens genoemd. Het vastleggen en gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt.

 

De school maakt ook gebruik van digitaal leermateriaal. De leveranciers van die leermaterialen ontvangen een beperkt aantal leerling gegevens. De school heeft met haar leveranciers strikte afspraken gemaakt over het gebruik van persoonsgegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. Meer informatie hierover vindt u op www.privacyconvenant.nl.

 

Leerling informatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als ouders daar toestemming voor geven, tenzij die uitwisseling verplicht is volgens de wet.

 

Voor het gebruik van foto’s en video-opnames van leerlingen op bijvoorbeeld de website van de school, is bij inschrijving toestemming gevraagd. Ouders mogen altijd besluiten om die toestemming niet te geven of om eerder gegeven instemming in te trekken. Voor vragen over het gebruik van foto’s en video’s kunt u terecht bij de directie van de school.

 

In het Privacyreglement van Stichting Hindoe Onderwijs is beschreven hoe de school omgaat met haar leerling gegevens, en wat de rechten zijn van ouders en leerlingen.

Meer informatie over privacy kunt u lezen op de website van onze stichting (www.shon.nl) onder het kopje Privacy: AVG  http://www.shon.nl/actueel/privacy:-avg

 

Mocht u specifieke vragen of opmerkingen hebben over ons privacy beleid dan kunt u mailen naar: privacy@shon.nl

Koningsspelen

20 april 2018 - 

De Koningsspelen was weer een succes. De leerlingen hebben meegedaan aan verschillende sportactiviteiten en ook genoten van een ontbijt.

 

   

Koningsspelen

Koningsspelen

17 april 2018 - 

Vrijdag 20 april 2018 vindt het jaarlijkse Koningsspelen evenement weer plaats.

 

Hier kunt u de flyer bekijken.

 

 

Nieuwe leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor

Nieuwe leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor

10 april 2018 - 

Sinds kort is Raad van Toezicht van Stichting Hindoe Onderwijs versterkt met drie nieuwe leden, waaronder de eerste vrouwelijke voorzitter Kaushilya Budhu Lall. Via deze link vindt u hun introducties.

Paashaas op bezoek

Paashaas op bezoek

29 maart 2018 - 

De Paashaas kwam dit jaar weer langs bij ons. Deze stond al vroeg in de ochtend bij de hoofdingang met een mandje gevuld met paaseieren voor de ouders.

 

Voor meer foto's kunt u kijken in het album 'Paashaas 2018'

 

Verkeersexamen groep 7

Verkeersexamen groep 7

23 maart 2018 - 

We zijn heel trots op de leerlingen van groep 7, want.........

 

iedereen is geslaagd voor het verkeersexamen.

 

Navratri

Navratri

18 maart 2018 - 

Navratri (ook: Navaratri or Navaratra) vindt jaarlijks in maart/april plaats. Dit jaar is het van 18 t/m 26 maart 2018.

 

De festiviteiten duren negen dagen en nachten en richten zich voornamelijk op de verering van de godin Durga ('ongenaakbare'), één van de negen namen of verschijningsvormen van Parvati, het vrouwelijke aspect dan wel de echtgenote van de god Shiva.

 

Elke nacht eert een ander kant van de universele moeder:

 

nacht een: Shree Sjailputri

nacht twee: Shree Brahmacharini

nacht drie: Shree Chandraghanta

nacht vier: Shree Kusjmanda

nacht vijf: Shree Skanda Mata

nacht zes: Shree Katjani

nacht zeven: Shree Kalaratri

nacht acht: Shree Mahagauri

nacht negen: Shree Siddhidatri

 

Namens het team van de Shri Laksmischool een Shubh Navratri toegewenst. 

De Week van het geld 2018

De Week van het geld 2018

16 maart 2018 - 

 

De Week van het geld 2018 vindt plaats van 12 t/m 16 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld.

 

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.  

 

In de groepen 7 en 8A hebben de leerlingen een gastles gekregen over leren omgaan met geld.

 

  

 

Modeshow kleuters

Modeshow kleuters

16 maart 2018 - 

Ter afsluiting van het thema 'Kleding' van de kleuters is er een spetterende modeshow georganiseerd door de kleuterjuffen. Het was erg sfeervol en de aula zat vol met ouders, verzorgers, opa's en oma's.

 

Door de discolampen en de bijpassende muziek voor de catwalk was het sfeertje echt super!

 

Voor meer foto's kunt u kijken in het album 'Modeshow 2018'

Uitnodiging tentoonstelling Bijlmer 50 jaar

Uitnodiging tentoonstelling Bijlmer 50 jaar

15 maart 2018 - 

Op donderdag 22 maart 2018 wordt er een hele speciale expositie geopend in het kader van 50 jaar Bijlmer.

 

Leerlingen van de Brede School Zuidoost werken samen een aantal weken aan kunstwerken.

Ook de leerlingen van de SLS laten hun talenten zien.

 

In de flyer leest u meer hierover.

 

Ieder kind een eigen boek

Ieder kind een eigen boek

13 maart 2018 - 

De leerlingen van de groepen 3 en 4 ontvingen vandaag een gepersonaliseerd boek. De boeken werden uitgedeeld door de stichting  'Ieder kind een eigen boek'.

 

Deze stichting deelt door middel van sponsors aan schoolkinderen van de groepen 3/4  een gepersonaliseerd boekje uit om het lezen te bevorderen.

 

Elk kind speelt de hoofdrol in zijn/haar eigen boek. Dit jaar stond het thema' Gezond zijn is fijn' centraal.

 

De leerlingen hadden een warming-up waarbij ze een dansje hebben uitgevoerd met een dansleraar.

 

 

Staking woensdag 14 maart 2018

Staking woensdag 14 maart 2018

12 maart 2018 - 

Amsterdam, 12 maart 2018

 

Onderwerp: stand van zaken acties primair onderwijs

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Wellicht hebt u via de media gehoord dat er weer acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over de aanleiding voor deze acties.

 

Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs waren teleurgesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het nieuwe kabinet investeert weliswaar in het primair onderwijs, maar die investeringen zijn niet hoog genoeg en komen veel te laat. Het kabinet wil bijvoorbeeld pas vanaf 2021 voldoende in de werkdruk investeren.

 

Met Prinsjesdag werd al bekend dat er 270 miljoen euro beschikbaar komt voor het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl het PO-front heeft berekend dat er 900 miljoen nodig is om een eerste goede stap te zetten om de salarissen van de leraren gelijk te trekken met het salaris van docenten in het voortgezet onderwijs. Voorlopig lijkt het bij 270 miljoen te blijven en dat is niet voldoende om in de toekomst genoeg goede leraren te blijven trekken om het onderwijs voor uw kinderen op peil te houden.

 

Daarnaast heeft het kabinet ook een bezuiniging op onderwijs aangekondigd. Vanaf 2021 gaat het voor het primair onderwijs jaarlijks om 61 miljoen euro. Wij waren hier onaangenaam door verrast. De minister heeft aangegeven dat hij deze bezuiniging zo min mogelijk wil laten neerslaan op het onderwijs in de klas. Het is echter de vraag waar het geld dan vandaan moet komen. Het primair onderwijs heeft de afgelopen jaren bezuiniging op bezuiniging gestapeld zien worden, met tekorten tot gevolg. Iedere bezuiniging wordt onherroepelijk gevoeld in de school.

 

De organisaties die samenwerken in het PO-front hebben op 7 november een gesprek gevoerd met de nieuwe minister van Onderwijs, Arie Slob. De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben daarbij een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan de minister. Ze verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Zo niet, dan volgt er op 12 december een landelijke staking.

 

Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. Het is in Nederland vrij uniek dat werkgevers en werknemers samen optrekken bij acties. In het primair onderwijs doen we dat nu wel, omdat de nood nog steeds hoog is. De actiegroep van leraren PO in Actie, de vakbonden en de sectororganisatie PO-Raad werken hierbij samen met onder de naam PO-front.

 

Wat betekent dit voor onze school, dat de leraren meedoen met de staking en de school is op woensdag 14 maart 2018 GESLOTEN.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het team van de Shri Laksmi school.

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

02 maart 2018 - 

Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. De kinderen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) vieren dat na de voorjaarsvakantie op maandag 5 maart. Wat betekent Holi Phagua voor de leerlingen?

 


Lees meer ›

Meubilair SLS

01 maart 2018 - 

Het meubilair van de groepen 5 t/m 8 zijn vervangen. Het oud meubilair heeft een andere bestemming gekregen. Hierbij een indruk.

 

 

 

 

Fakkeloptocht Holi

Fakkeloptocht Holi

25 februari 2018 - 

Beste ouders / verzorgers,

 

Op donderdag 1 maart vertrekt er een fakkeloptocht van de Shri Laksmi school.

 

In de flyer vindt u meer informatie hierover.

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12