Nieuws - pagina 12

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt

12 november 2015 - Vandaag hebben de kinderen op school gezamenlijk ontbeten. De kinderen ontbeten aan een mooi gedekte tafel. Daarop lagen vrolijke placemats met een Ontbijtspel: een geheugenspel dat kinderen laat raden waar de ingrediënten van hun ontbijt vandaan komen. Door mee te doen aan het Nationaal Schoolontbijt ervaren ze hoe het is om de dag goed te beginnen. De dag starten met een gezond ontbijt is heel belangrijk. Ontbijten geeft energie, het levert voedingsstoffen, het helpt de stoelgang, houdt je op gezond gewicht en is lekker en gezellig. Wij hopen dat thuis de tijd genomen wordt om heerlijk en gezond te ontbijten. 
Subh Divali

Subh Divali

11 november 2015 - Wij wensen u allen een Subh Divali namens het team van de Shri Laksmi School.
Dankbetuiging Shri Laksmi School 25 jaar

Dankbetuiging Shri Laksmi School 25 jaar

01 november 2015 - 
25- jarig jubileum Shri Laksmi School

25- jarig jubileum Shri Laksmi School

31 oktober 2015 - Op Vrijdag 30 oktober 2015 vierde de Shri Laksmi School haar 25- jarig jubileum.

Klik hier voor een fotoimpressie

Bezoek Tanja Jadnanansing

06 oktober 2015 - Tanja Jadnanansing is maandag 5 oktober bij ons langs geweest op school. Tanja is een oud- leerling van meneer Mathoera in Suriname geweest. Zij is afgestudeerd als jurist en op haar 26ste is zij lid geworden van de politieke partij PvDA. Ook werkt ze in de publieke omroep. Ze is langs meerdere klassen geweest om zich voor te stellen en kinderen de gelegenheid te geven vragen te stellen over politiek. 
Gandhi viering

Gandhi viering

03 oktober 2015 - Vrijdag 2 oktober 2015 heeft de school meegedaan aan de geboorteherdenking van Mahatma Gandhi. Zoals elk jaar heeft er een groepje leerlingen opgetreden bij het standbeeld van Mahatma Gandhi aan de Churchillaan. Het koor, onder leiding van Dhr. Droeh Nankoe, had heel goed gerepeteerd. Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti. Bij Raj Ghat, een monument pal aan de rivier de Yamuna in New Delhi, wordt zijn favoriete lied Raghupati Raghava gezongen en wordt op de ouderwetse wijze katoen gesponnen.
Een bekende uitspraak van Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."
Mandelstamproject

Mandelstamproject

26 september 2015 - Op vrijdag 25 september 2015 waren de kinderen van de groepen 7 en 8 aanwezig bij de onthulling van het 'Monument voor de liefde' in de Nadezjda Mandelstamstraat tegenover onze school.  De Nadezjda Mandelstamstraat is vernoemd naar de Russische schrijfster
Nadezjda Mandelstam, een vrijheidsstrijder in Rusland ten tijde van Stalin. Een eerste versie van 'Monument voor de liefde' staat bij de Universiteit in Sint Petersburg.
Lees meer ›
Hou 'T Schoon

Hou 'T Schoon

19 september 2015 - Hou "T Schoon is een televiesieprogramma van RTL Telekids in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het is een programma voor de leerlingen van de basisschool van groep 5 t/m 8. Het doel ervan is om de leerlingen bewuster te maken van het zwerfafval om ons heen. In dit televisieprogramma strijden twee teams van twee verschillende wijken uit Amsterdam tegen elkaar. Onze school doet mee aan dit programma. Voor dit programma zijn er twee leerlingen uitgekozen. Deze zijn:

1. Tiago Mangal van groep 5B
2. Sanjeev Thakoer van groep 8A.

Komt u op zondag 27september naar het Flevoparkbad om ons team aan te moedigen?

Schoolgids

15 september 2015 - In de schoolgids vindt u een beschrijving van onze school. Wie zijn wij, hoe gaan we te werk en wat is onze visie? Tevens vindt u in de schoolgids informatie over het bestuur, de samenwerking met externe instanties en nog veel meer. Kortom door de schoolgids te lezen krijgt u een nog beter beeld van de Shri Laksmi School. Hieronder kunt u de schoolgids bekijken.
Download:
Schoolgids ›

Vakantie en vrijedagen schooljaar 2015-2016

13 september 2015 - Hieronder vindt u een overzicht van de vakantie en vrije dagen van dit schooljaar.
Download:
vakantie en vrije dagen ›

Het nieuwe schooljaar

08 september 2015 - Het schooljaar is weer begonnen. Fijn om iedereen weer te zien.Hopelijk heeft iedereen een heel fijne vakantie gehad en kunnen we met frisse energie weer starten. Wij wensen alle kinderen en hun ouders / verzorgers een heel fijn schooljaar toe. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12