groep 1/2

BERICHTEN

07 dec 2018 - 7 december
7 december is een bijzondere dag: Roshanie is 5 jaar geworden en Aaryav 4 jaar. Van harte gelukgewenst!


05 dec 2018 - Linkerbeen, rechterbeen
Sinterklaas heeft zijn verjaardag ook op de Shri Laksmischool gevierd. De pieten brachten ons zakken vol met pakjes en snoepgoed. We mochten de Sint allemaal een hand geven en hebben voor hem gezongen en gedanst.


03 dec 2018 - o pepernoot
Als echte bakpieten hebben we pepernoten gebakken in de klas.


29 nov 2018 - 5 jaar
Rodrigo is jarig, hiep hiep hoeraaaa

 


25 nov 2018 - science week
In week 48 is er meer aandacht voor wetenschap en techniek. 


23 nov 2018 - houd je mond gezond
Dino heeft samen met meester Marc, de praktijkondersteuner van de tandarts, het tandenpoetsen geoefend met de kinderen. Een ieder kreeg een tandenborstel, tandpasta en een folder mee naar huis. 


21 nov 2018 - Kleine Ezel en het boebeest
Dit prentenboek was de leidraad voor de activiteiten die we vanmorgen hebben uitgevoerd in de bibliotheek. Plezier beleven aan boeken en geinteresseerd zijn in verhalen staan aan de wieg van de taalontwikkeling. 


20 nov 2018 - Tandarts op school
In week 47 en 48 is de tandarts op school.


19 nov 2018 - babypiet
Babypiet en knappe Sint begroeten ons elke dag.


13 nov 2018 - waar is het feestje?
Bij Jyotika natuurlijk, ze is nu 5 jaar!


11 nov 2018 - EU schoolfruit
Vanaf week 46 krijgen de kinderen 3 stuks fruit of groente in de week op school. De EU schoolfruit stimuleert de kinderen gezamenlijk groente en fruit te eten in de klas. Dit project duurt 20 weken. 


11 nov 2018 - Sinte Sinte Maarten
Om de lampion te maken hebben de kinderen eerst met vingerverf patronen gemaakt. Daarna is het papier dubbel gevouwen en ingeknipt. 


09 nov 2018 - het Nationaal Schoolontbijt
Na de muziekles in de ochtend hebben we gezellig meegedaan met het landelijk schoolontbijt. Het doel hiervan is om de kinderen ervan bewust te maken hoe belangrijk ontbijten is. Ontbijten geeft energie, levert voedingsstoffen, helpt je stoelgang en op gezond gewicht te blijven. 


05 nov 2018 - Jarige Yara
Prinses Yara is 5 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd.


31 okt 2018 - jarige job
Kael viert vandaag zijn vijfde verjaardag. Van harte gefeliciteerd!


30 okt 2018 - divali is ons lichtjesfeest

 

Dit liedje zingen we nu dagelijks.


30 okt 2018 - kneden maar
De voorbereidingen voor het Divali feest zijn gaande. Eerst hebben we een brokje klei gekneed en gevormd tot een dia. Daarna is de dia beschilderd en beplakt met glitters.

 


23 okt 2018 - Ontdekpad 30 oktober van 10.45-12.15
                                          Ontdekpad
Het ontdekpad laat kinderen op een speelse en actieve manier kennismaken met de natuur in hun directe omgeving. De activiteiten nodigen uit tot ontdekken en verwonderen.

De kinderen gaan sorteren, bouwen, insecten benoemen en verzamelen. Het pad biedt een afwisselend aanbod van creatieve activiteiten, cognitieve activiteiten en beweging.


14 okt 2018 - Zingen en swingen
Zingen en swingen is een project van de gemeente Amsterdam dat talentontwikkeling stimuleert bij kinderen. Juf Thirza maakt muziek, zingt en leert ons ook ritmische bewegingen. De muziekles is om de 2 weken. 


04 okt 2018 - de kinderboekenweek
Tara's moeder heeft een prachtig boek voorgelezen. De dieren die in het verhaal voorkomen waren er ook bij.

De ouders van Kai, Rodrigo, Dua, Rajiv en Ishaan hebben ook hun bijdrage geleverd aan het welslagen van deze voorleesweek. 


01 okt 2018 - verzamelen
Onder de grote eik hebben we eikels verzameld voor onze herfst collectie.


27 sep 2018 - proefjes doen
Vandaag kregen de kleuters een inspirerende workshop van juf Radhika. Eerst een koffiefilter inkleuren en daarna lichtjes met water besprenkelen. De kinderen keken verwonderd toe hoe de door hen gebruikte kleuren zich opsplitsten in andere kleuren. Deze workshop is een voorloper van de activiteiten rondom de science week. 


23 sep 2018 - Trammelant in tandenland
Preview foto Een verzorgd gebit hoort bij een gezond leven. Trammelant in Tandenland in een project van de GGD die mondverzorging op een leuke manier onder de aandacht van de kinderen wil brengen. De leerlingen uit groep 1 kregen vrijdag een envelop mee met daarin een boek, een boekenlegger en een folder. De leerlingen uit groep 3 kregen een tandenborstelhouder mee. 


20 sep 2018 - mensen schilderen
Deze week zijn we aan de slag gegaan met het schilderen van mensfiguren. 


18 sep 2018 - hoog bezoek
Een delegatie van de Indiase ambassade heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Shri Laksmischool. Ze zijn in gesprek geweest met de directeur en hebben een rondleiding gehad in het schoolgebouw. Ze stapten binnen in onze groep en we werden begroet met: Namaste.


14 sep 2018 - spelende spookjes
In samenhang met het thema mensen en het thema vriendschap, behorende bij de Kinderboekenweek, hebben de kinderen spelende spookjes gemaakt met houtskool. 


06 sep 2018 - Borre en de glinsterdinges
In het kader van de leesbevordering krijgt elk kind een boek mee naar huis. 

Blijf regelmatig voorlezen, uw kind zal er profijt van hebben.