Groep 1-2

BERICHTEN

27 jun 2019 - sportdag
Dankzij de inzet van onze klassenvader Suraj hebben we een goed georganiseerde en sportieve dag doorgebracht met allerlei spelletjes. 

 


25 jun 2019 - schoolreis
Ondanks de tropische hitte hebben we een mooie dag beleefd in Julianatoren. We zijn in verschillende attracties geweest zoals de carrousel, de draaimolen, het spookhuis en nog veel meer. 


04 jun 2019 - 146 jaar Hindoestaanse immigratie
Heerlijke nasi, tahoe, sla en komkommer stonden vandaag op het menu. De herdenking van het begin van de Hindoestaanse immigratie viel dit jaar samen met het Suikerfeest. 


23 mei 2019 - proefjes met kleur
Bij deze techniekles zijn er 3 proefjes gedaan met kleur: speuren naar de spooktulp, kleurveranderingen met kurkuma, azijn en soda en ontdekken uit welke kleuren een kleur bestaat. 


20 mei 2019 - Rembrandt houdt van kleur
Door verf te mengen ontstaan er meerdere kleuren.


13 mei 2019 - fotografie
Vandaag begon de 3 delige lessenserie fotografie. De kinderen hebben elkaar nagetekend en mochten model staan en elkaar fotograferen. 


09 mei 2019 - Houd je mond gezond
De tandarts is weer op school en dat is goed te merken. Dino heeft samen met kinderen het tanden poetsen geoefend. Een ieder mocht een tandenborstel en een tube tandpasta meenemen. 


09 mei 2019 - Van Gogh
Aansluitend bij het thema kunst hebben we een gastles gehad van een medewerker van het Van Gogh museum. Vincent kreeg een vriend te logeren en maakte daarom een streepjes pyjama voor hem. 


18 apr 2019 - Pasen
De paashaas is vandaag op visite geweest en heeft voor ons chocolade eitjes meegenomen. 


15 apr 2019 - Het kip en ei verhaal
Hierbij is het verhaal van de haan, de kip, het kuiken en het ei verwerkt in een knutselopdracht. 


12 apr 2019 - Koningsspelen
De dag is gestart met een gezamenlijk en gezellig gezond ontbijt. Daarna zijn er op het schoolplein spelletjes gedaan zoals kegelen, eierloop, blokjes omver werpen en de bal in de mand gooien. 


10 apr 2019 - hokjes bouwen
Bouw een hok waar het dier in past. 


08 apr 2019 - Er is een jonkie geboren
Er is van een wc rol een boerderij dier gemaakt. 


01 apr 2019 - knipkunst
Aansluitend bij het thema lente hebben we bloemen uitgeknipt met gebogen vormen. 

 


28 mrt 2019 - Week van het geld
Een held met je geld.

 In deze les hebben de kinderen geleerd over omgaan met geld.

 


21 mrt 2019 - subh holi
Met het prachtige holi feest is de lente ingeluid en hebben we genoten van elkaars optreden in het speellokaal. De chawtaal is ook ten gehore gebracht aan het publiek. De catering in de groep was uitgebreid: nasi, bami, goelgoella, bara, pastei, groentesalade, fruitsalade, chips en was er nog van alles te drinken.Ouders, jullie ondersteuning is voortreffelijk.Petje af voor juliie alemaal. Buiten hebben we elkaar met poeder ingesmeerd en was bijna niemand nog herkenbaar. Het was een mooie dag. 

 


18 mrt 2019 - gekke vlekken
Als voorbereiding op het holi feest is er met kleur gewerkt. Er zijn met klodders verf gekke vlekken gemaakt die de gestalte kregen van een lief monstertje. 

 

 

 


13 mrt 2019 - Week van het verkeer
De stichting Verkeerspleinen Amsterdam heeft in samenwerking met de Shri Laksmischool activiteiten uitgevoerd bij de kleuters in de week van het Verkeer. In het speellokaal zijn er 4 activiteiten uitgevoerd: een rollenspel met oversteken, een verkeerspuzzel maken, een parcour rijden en boekjes lezen over het verkeer. 


07 mrt 2019 - kat en hond
De toneel lessen zijn voorbij. Met behulp van een prentenboek werden situaties nagespeeld. De kinderen hebben ervaringen opgedaan hoe om te gaan met ongemakkelijke situaties. 


03 mrt 2019 - thema verkeer
Gedurende week 10, 11 en 13 zullen we werken aan het thema verkeer. Deze week maken we verkeersborden. 


28 feb 2019 - week 12 Holi
In week 12 zullen wij aandacht besteden aan Holi.

Komt u  ook met zijn allen gezellig meelopen met de fakkeloptocht op 20 maart?

Verzamelplaats Shri Laksmi school om 18.30-19.00.

De Holiviering op school vindt plaats op 21 maart.

   

                     Gerelateerde afbeelding


28 feb 2019 - week 10,11 en 13 thema verkeer
De komende weken gaan we werken met het thema verkeer.

We hebben dagelijks met het verkeer te maken. De kinderen spelen op de stoep, fietsen
over de straat en rijden mee in de auto. Zo krijgen de kinderen al te maken met
verkeersregels, waar ze zich aan horen te houden.

 


26 feb 2019 - sieraden maken
Deze week maken we sieraden: armbanden en kettingen.


13 feb 2019 - tover een hoed
De basistechnieken vingerverven en stempelen met aardappelen in ecoline zijn gebruikt om een patroon te maken op een rond stuk papier. Daarna werd de cirkel ingeknipt en de uiteinden aan elkaar bevestigd. 

 


06 feb 2019 - aankleden
Tijdens de laatste les van juf Daan zijn er mensen getekend die daarna mooi werden aangekleed.

 


04 feb 2019 - makkie masker
Als bijbehorende activiteit bij het thema kleding hebben we deze week maskers gemaakt. Ra ra, wie ben ik?


30 jan 2019 - het ei van Gaudi
Om het ei van Gaudi te maken moeten we een ballon beplakken met papiermache en het daarna beplakken met stukjes sitspapier zodat er een mozaiek ontstaat. 

 


23 jan 2019 - heel groep 1/2 bakt
In de leerlijn beeldende vorming is er vandaag aandacht besteed aan het maken van taarten. 


23 jan 2019 - Het pyjama feestje
Het was zover: met je slaapkleren aan heerlijk genieten van een ontbijtje terwijl er een prachtig verhaal voorgelezen wordt.


16 jan 2019 - koffiebroodje, gevlochten brood en krakeling
Als aankomende bakkers hebben we geoefend met deeg kneden en het maken van broodsoorten en koekjes.


10 jan 2019 - energie
De kinderen hebben ontdekt hoe een lampje brandt m.b.v. snoeren, batterijen, lampjes en fittingen. De les is verzorgd door de techniekjuf Radhika.


09 jan 2019 - beeldende kunst
Als voorloper op het thema eten en drinken hebben we met klei etenswaar gemaakt. Het Projectenbureau Zuidoost ondersteunt de leerljn kunstzinnige vorming. Hieruit vloeit voort dat we in de klas coaching krijgen van juf Daan gedurende 6 weken. 


19 dec 2018 - de kerstviering
Dankzij de inzet van onze ouders hebben we vandaag mogen genieten van een prachtig ingericht lokaal en een menu om van te smullen. 


12 dec 2018 - kerststukjes
Vanmorgen hebben een aantal enthousiaste ouders meegeholpen in de klas. Samen met de kinderen zijn er prachtige kerststukjes gemaakt.


05 dec 2018 - Linkerbeen, rechterbeen
Sinterklaas heeft zijn verjaardag ook op de Shri Laksmischool gevierd. De pieten brachten ons zakken vol met pakjes en snoepgoed. We mochten de Sint allemaal een hand geven en hebben voor hem gezongen en gedanst.


03 dec 2018 - o pepernoot
Als echte bakpieten hebben we pepernoten gebakken in de klas.


25 nov 2018 - science week
In week 48 is er meer aandacht voor wetenschap en techniek. 


23 nov 2018 - houd je mond gezond
Dino heeft samen met meester Marc, de praktijkondersteuner van de tandarts, het tandenpoetsen geoefend met de kinderen. Een ieder kreeg een tandenborstel, tandpasta en een folder mee naar huis. 


21 nov 2018 - Kleine Ezel en het boebeest
Dit prentenboek was de leidraad voor de activiteiten die we vanmorgen hebben uitgevoerd in de bibliotheek. Plezier beleven aan boeken en geinteresseerd zijn in verhalen staan aan de wieg van de taalontwikkeling. 


19 nov 2018 - babypiet
Babypiet en knappe Sint begroeten ons elke dag.


11 nov 2018 - Sinte Sinte Maarten
Om de lampion te maken hebben de kinderen eerst met vingerverf patronen gemaakt. Daarna is het papier dubbel gevouwen en ingeknipt. 


09 nov 2018 - het Nationaal Schoolontbijt
Na de muziekles in de ochtend hebben we gezellig meegedaan met het landelijk schoolontbijt. Het doel hiervan is om de kinderen ervan bewust te maken hoe belangrijk ontbijten is. Ontbijten geeft energie, levert voedingsstoffen, helpt je stoelgang en op gezond gewicht te blijven. 


30 okt 2018 - kneden maar
De voorbereidingen voor het Divali feest zijn gaande. Eerst hebben we een brokje klei gekneed en gevormd tot een dia. Daarna is de dia beschilderd en beplakt met glitters.

 


30 okt 2018 - divali is ons lichtjesfeest

 

Dit liedje zingen we nu dagelijks.


23 okt 2018 - Ontdekpad 30 oktober van 10.45-12.15
                                          Ontdekpad
Het ontdekpad laat kinderen op een speelse en actieve manier kennismaken met de natuur in hun directe omgeving. De activiteiten nodigen uit tot ontdekken en verwonderen.

De kinderen gaan sorteren, bouwen, insecten benoemen en verzamelen. Het pad biedt een afwisselend aanbod van creatieve activiteiten, cognitieve activiteiten en beweging.


14 okt 2018 - Zingen en swingen
Zingen en swingen is een project van de gemeente Amsterdam dat talentontwikkeling stimuleert bij kinderen. Juf Thirza maakt muziek, zingt en leert ons ook ritmische bewegingen. De muziekles is om de 2 weken. 


04 okt 2018 - de kinderboekenweek
Tara's moeder heeft een prachtig boek voorgelezen. De dieren die in het verhaal voorkomen waren er ook bij.

De ouders van Kai, Rodrigo, Dua, Rajiv en Ishaan hebben ook hun bijdrage geleverd aan het welslagen van deze voorleesweek. 


01 okt 2018 - verzamelen
Onder de grote eik hebben we eikels verzameld voor onze herfst collectie.


27 sep 2018 - proefjes doen
Vandaag kregen de kleuters een inspirerende workshop van juf Radhika. Eerst een koffiefilter inkleuren en daarna lichtjes met water besprenkelen. De kinderen keken verwonderd toe hoe de door hen gebruikte kleuren zich opsplitsten in andere kleuren. Deze workshop is een voorloper van de activiteiten rondom de science week. 


23 sep 2018 - Trammelant in tandenland
Preview foto Een verzorgd gebit hoort bij een gezond leven. Trammelant in Tandenland in een project van de GGD die mondverzorging op een leuke manier onder de aandacht van de kinderen wil brengen. De leerlingen uit groep 1 kregen vrijdag een envelop mee met daarin een boek, een boekenlegger en een folder. De leerlingen uit groep 3 kregen een tandenborstelhouder mee. 


20 sep 2018 - Kinderboekenweek
 

                                          Thema vriendschap

 


14 sep 2018 - spelende spookjes
In samenhang met het thema mensen en het thema vriendschap, behorende bij de Kinderboekenweek, hebben de kinderen spelende spookjes gemaakt met houtskool. 


06 sep 2018 - Borre en de glinsterdinges
In het kader van de leesbevordering krijgt elk kind een boek mee naar huis. 

Blijf regelmatig voorlezen, uw kind zal er profijt van hebben.