Nieuws

13 september 2016

Ouder-en Kindadviseur

Ouder-en Kindadviseur
Ouder- en Kindadviseur

Mijn naam is Minolaya Meulenbeek. Sinds maart 2016 werk ik als ouder- en kindadviseur op deze school en uw wijk. U kunt bij mij terecht met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld over pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar ik kan ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. We kijken samen wat er nodig is. Misschien bent u al geholpen met een gesprek. Als het ingewikkelder is, maken we samen een plan. Ik kan uw kind helpen met tips, gesprekken of een training. Belangrijk is dat uw kind goed en snel geholpen wordt.
Als ouder- en kindadviseur maak ik deel uit van het Ouder- en Kindteam Bijlmer-Centrum. Daarin werken ook jeugdartsen en jeugdpsychologen die ik kan betrekken. En ook de jeugdgezondheidszorg wordt voortaan vanuit het Ouder- en Kindteam geboden: op de basisschool wordt de gezondheid van iedere vijfjarige en iedere tienjarige onderzocht door een van mijn collega’s.

Om goed bereikbaar te zijn voor ouders en kinderen, houd ik spreekuur op school. Ik ben onafhankelijk van school en ga zorgvuldig om met uw informatie. Als ouders het goed vinden, werk ik wel samen met school. Belangrijk is dat uw kind goed en snel geholpen wordt. U kunt mij bereiken via 06-24882790,of  m.meulenbeek@oktamsterdam.nl Meer informatie: www.oktamsterdam.nl.

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam

Heeft u als ouder een vraag over opgroeien en opvoeden, of maakt u zich zorgen over uw kind? U kunt voor tips, overleg en advies terecht bij ouder- en kindadviseur Minolaya Meulenbeek. Zij werkt vanuit het Ouder- en Kindteam Bijlmer-Centrum en houdt spreekuur op onze school. In het Ouder- en Kindteam werken ouder- en kindadviseurs, jeugdpsychologen en jeugdartsen. Ook wordt de jeugdgezondheidszorg voortaan vanuit de Ouder- en Kindteams geboden.

 

Ouder- en kindadviseur op onze school

Iedere Amsterdamse basisschool heeft een vaste ouder- en kindadviseur, jeugdarts en jeugdpsycholoog. Aanspreekpunt is de ouder- en kindadviseur. U kunt bij Minolaya Meulenbeek terecht met uw vragen of zorgen over bijvoorbeeld pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar zij kan u ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. De ouder- en kindadviseur is er ook om uw kind te helpen met tips, gesprekken of een training. Indien nodig kan zij de jeugdarts of jeugdpsycholoog uit het Ouder- en Kindteam betrekken.

 

Goed bereikbaar: in de wijk en op school

Om goed bereikbaar te zijn voor ouders en kinderen, houdt de ouder- en kindadviseur spreekuur in de wijk en op school. Zij is onafhankelijk van school en gaat vertrouwelijk om met uw informatie. Als ouders het goed vinden, werkt zij wel samen met school.

 

Gezondheidsonderzoek

Vanuit de jeugdgezondheidszorg wordt de gezondheid van vijf- en tienjarigen onderzocht, op school. Ouders krijgen hier bericht over. Negenjarigen krijgen een oproep voor een inenting (BMR, DTP) en meisjes worden opgeroepen voor de HPV-vaccinatie in het jaar dat zij 13 worden.

 

Contact

Ouder- en kindadviseur Minolaya Meulenbeek is bereikbaar via 06-24882790, of m.meulenbeek@oktamsterdam.nl. Meer informatie: oktamsterdam.nl.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Minolaya Meulenbeek

Ouder- en Kindadviseur

 

Locaties:

Ouder en Kind Team:  Bijlmer Centrum, Hofgeest 341, 1102 ER A'dam-Zuidoost

Shri Laksmischool:  Janusz Korczakstraat 73, 1102 JR A'dam-Zuidoost

Werkdagen: dinsdag / woensdag /donderdag

Email: m.meulenbeek@oktamsterdam.nl

Telefoon nummer: 06 - 24 88 27 90

 

www.oktamsterdam.nl

Ouder- en Kindteams Amsterdam

Om jou te adviseren en te helpen.