Groep 7B

Welkom op de webpagina van groep 7B!

 

Elke woensdag hebben wij gymnastiek in het gebouw van Klaverblad. Vergeet niet je gymkleding mee te nemen!

BERICHTEN

10 apr 2019 - Girlsday 2019

Op donderdag 11 april is het Girlsday 2019

Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

 


07 apr 2019 - Koningsspelen

Het thema van de Koningsspelen 2019: Water drinken. De dag begint met een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt met daarna sportieve activiteiten.

 

 


03 apr 2019 - Een buste van klei

De kinderen hebben tijdens de bevoles een buste geboetseerd met een duidelijk karakter en uitdrukking.

 


25 mrt 2019 - Expeditie Lekker in je Vel
Met de lesprogramma’s van Ik eet het beter leren de leerlingen van groep 7 hoe ze zich lekker fit kunnen voelen. Een uitdaging voor de hele klas! Tegelijkertijd onderzoeken kinderen persoonlijk wat een gezonde leefstijl met hen doet. Zo leuk kan het zijn om op school en ook thuis gezond te eten en lekker te ontspannen!

 

Groep 7 gaat de uitdaging aan met het geheel nieuwe programma Expeditie Lekker in je Vel: een week lang gezond eten, bewegen en ontspannen met de hele klas! Ook persoonlijk onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas, op het schoolplein, en ook in het gezin thuis! Inspirerende filmpjes, concrete uitdagingen en aansprekende opdrachten helpen hen daarbij. Het programma neemt dagelijks circa 15 minuten in beslag Ook na hun ‘expeditie’ zullen leerlingen geïnspireerd zijn om te kiezen voor gezond!

Het programma vindt plaats van 25 maart t/m 1 april 2019.

 


25 mrt 2019 - Week van het geld

De Week van het geld 2019 vindt plaats van 25 t/m 29 maart 2019.

Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld.

 

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Tijdens deze week worden ook op heel veel basisscholen in Nederland gastlessen gegeven over leren omgaan met geld.


21 mrt 2019 - Holiviering donderdag 21 maart 2019

Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawan, Phaguaa is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest.

 

Dansoptreden in de Aula

 

Holiviering op het schoolplein


11 mrt 2019 - De Nederlandse kinderjury 2019
Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury.

 


11 mrt 2019 - Vreemde vogels
Op dinsdag 5 maart hebben de leerlingen vreemde vogels gemaakt tijdens een bevo les, verzorgd door een docent van SEP (Stichting Educatieve Projecten).

 

 


01 feb 2019 - Nationale voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale voorleesdagen 2019

 

 


09 dec 2018 - Kerstdiner
 

Op woensdag 19 december 2018 hebben wij het kerstdiner op school.

 

De leerlingen van groep 7B hebben het diner in de klas van 17.30 u. tot 19.15 u. 

 


05 dec 2018 - Sinterklaas

Alle leerlingen hadden prachtige surprises met bijbehorende gedichtjes voorelkaar gemaakt.

 

 


30 nov 2018 - Science week

In de week van 26 t/m 30 november hebben de leerlingen leuke en leerzame techniekopdrachten en experimenten gedaan.

 

 


19 nov 2018 - Hou je mond gezond
Van 19 t/m 30 november is de tandarts op bezoek bij ons op school. Na dit bezoek kunnen de kinderen vertellen hoe hun tanden zijn opgebouwd, waarom
tandvleesontstekingen, gaatjes en tanderosie ontstaan en hoe ze die moeten voorkomen!

 


16 nov 2018 - Week van de Mediawijsheid
 

Van 16 tot en met 23 november is het de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar staat met als thema: ‘Heb jij het onder de duim?’.

 

Wij doen ook mee aan MediaMasters en ontdekken de wereld van mediawijsheid! MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.


12 nov 2018 - EU-schoolfruit

Van 12 november t/m 19 april krijgen alle leerlingen drie stuks groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit!

 

Met EU-Schoolfruit ontvangen scholen 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Dit stimuleert kinderen samen groente en fruit te eten in de klas!

 

 


07 nov 2018 - Divali 2018

Divali, ook genoemd Deepavali, Diwali of Deevali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet dipavali, dat een rij lichtjes betekent. De olielampjes, Dipa, traditioneel een kleigebakken lamp, Diya of Dia, met katoen wattenlontje en geklaarde boter (ghee). Tijdens het feest worden dan ook door het huis en op de erven lichtjes aangestoken. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

 


05 nov 2018 - Nationaal schoolontbijt
 

Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! In de week van 5 tot en met 9 november schuiven een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen aan de ontbijttafel. Wij zorgen voor en goed gevuld, gezond pakket en leuk lesmateriaal. Vier het Nationaal Schoolontbijt mee!

23 sep 2018 - Gandhi Jayanti

2 Oktober 2018

Mahatma K.Gandhi Peace Walk Amsterdam Zuidoost.

Mede gerealiseerd door het bestuur van Shri Laksmischool.


23 sep 2018 - Kinderboekenweek

 

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij!