Groep 8B

Welkom op de klassensite van groep 8B. Samen hopen wij op een succesvol jaar en een mooie samenwerking!

 

 

Huiswerk

  1. Boekverslagen maken
  2. Oefenen op de websites die op de volgende pagina te vinden zijn:
  3. Woordenschat leren
  4. Jeugdjournaal verslag

BERICHTEN

30 jan 2018 - Introductiedag SG Reigersbos

 

De ochtend begon met een flitsende start met een rap en dans door een aantal leerlingen van SGR in de aula. Daarna mochten onze leerlingen een aardrijkskunde, Nederlands en techniekles bijwonen.

 

 

 

 

 

 

 

 


23 jan 2018 - Kennismakingslessen Bindelmeer college en Open Scholengemeenschap Bijlmer

 

Onze leerlingen hadden een kennismakingsdag op het Bindelmeer College en  de OSB. Ze hebben genoten van een mooie toneeluitvoering en mochten een Franse les, natuur/scheikunde, ICT- en een biologieles bijwonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20 dec 2017 - Kerstviering op school
Alle kinderen hadden mooie kerststukken gemaakt en lekker gesmuld van de heerlijke gerechten die ouders hadden bereid. Ouders hartelijk bedankt!

 

 

 

 

 

 


05 dec 2017 - Sinterklaasviering
Alle leerlingen hadden leuke surprises gemaakt en hebben genoten van de pepernoten en manderijnen uitgedeeld door de Sint en pieten.

 

 

 

 

 

 


03 nov 2017 - De VO Gids
Ieder schooljaar ontvangen alle groep 8 leerlingen van de basisschool de VO Gids. Met deze gids en de bijbehorende site, devogids.nl, ben je goed voorbereid op je schoolkeuze. De VO Gids is de enige onafhankelijke nationale schoolkeuze gids! Beschikbaar voor iedere groep 8 leerling en hun ouders en toegankelijk voor alle vo-scholen in Nederland.

 

Bezoek de website op https://www.devogids.nl/

 


19 okt 2017 - Divaliviering
Op donderdag 19 oktober hebben wij op school Divali gevierd.

 

Diwali wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd en wordt sinds de oudheid gevierd. Het is één van de belangrijkste feesten in het Hindoeïsme en andere namen zijn Deepavali, Divali of Deevali. Tijdens Diwali worden door het huis en op erven lichtjes aangestoken. De symbolische betekenis is de overwinning van het goede over het kwade, het licht over de duisternis en gelukzaligheid over onwetendheid. Het is het enige feest dat heel India verenigt. Het is moeilijk te zeggen wat precies de oorsprong is achter Diwali. Er zijn vele verhalen en legendes over het ontstaan van dit festival. Er zijn zo’n tien mythologische en historische redenen die mogelijk het ontstaan van de viering van Diwali verklaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16 sep 2017 - Kinderboekenweek

 

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017.

Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

 

 

 

Kinderboekenweekgeschenk
Kattensoep - Janneke Schotveld


06 okt 2016 - Nieuwsbegrip
Preview foto Nieuwsbegrip is de methode voor begrijpend lezen die wij op school gebruiken. Het is de bedoeling dat uw kind elke week op de website huiswerk maakt voor het vak begrijpend lezen. De website van nieuwsbegrip is www.nieuwsbegrip.nl


Elke vrijdag controleer ik of het huiswerk is gemaakt. Ook op school oefenen wij één keer per week met nieuwsbegrip. De tekst die wij op school oefenen is anders dan de tekst die uw kind thuis oefent. De inloggegevens heeft uw kind meegekregen.